StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPIJANA VOZILA U SUPROTNOM SMJERU I USMRTILA ČOVJEKA

SUD DONIO ODLUKU Vera Begić dobila četiri godine zatvora, vozačka joj se oduzima na sedam godina

23. listopada 2019. - 19:11
Bivša riječka pročelnica Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu Vera Begić dobila je danas na Županijskom sudu u Puli četiri godine zatvora jer je kriva za prometnu nesreću u kojoj je lani u noći s 15. na 16. kolovoza smrtno stradao Umažanin Igor Soldatić (41).

Izazvala ju je vozeći u suprotnom smjeru prije mosta Mirna na Istarskom ipsilonu vozeći sa čak 1,92 promila alkohola u krvi.
Sudsko vijeće kojim je predsjedala Gabrijela Marčeta Ferić odlučilo je i da joj se oduzme vozačka dozvola na sedam godina. Sama pročelnica, koja je dan ranije na raspravi plakala i izrazila žaljenje zbog svega, danas se nije pojavila na izricanju presude, a obitelj poginulog bila je potresena presudom.

- Sramotna je ova država, kazala je u suzama na izlasku iz suda supruga poginulog Igora, Tanja Soldatić.
 
Od tuge i plača nije mogla ništa više reći te je u pratnji obitelji napustila pulski sud. Vidno ogorčen i žalostan cjelokupnim ishodom događaja je i i Igorov otac Valter Soldatić koji smatra da je presuda pokazatelj sprege politike i sudstva.
- Čuli ste i sami. To je velika sramota države i sudstva, sprega politike i sudstva. Nemoguće je da ona dobije samo četiri godine. Maksimalna je kazna 12 godina, a ja sam očekivao da će dobiti 11 godina. Za četiri godine zatvora isplati se nekoga pregaziti, ubiti. To je jednostavnije nego nekoga upucati i dobiti, umjesto 20 godina, četiri godine zatvora - kazao je otac preminulog na izlazu iz sudnice.

Cijeli sudski postupak je ubrzan nakon što je Begić priznala krivnju. Tada je bivša riječka pročelnica na ročištu plakala i rekla da joj je žao, te je priznala navode iz optužnice.

Begić je optužena za izazivanje prometne nesreće prošle godine na Istarskom ipsilonu - vozila je u suprotnom smjeru s čak 1,92 promila u krv, te se na koncu sudarila s automobilom u kojem je sa suprugom i djetetom bio Soldatić. On je preminuo uslijed višestrukih ozljeda,

Bivšoj pročelnici to nije bio prvi put da je vozila pod utjecajem alkohola, godinu dana prije tragedije skrivila je jednu prometnu nesreću bez težih posljedica.
18. travanj 2024 05:26