StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetODJECI BANKROTA THOMAS COOKA

Stotine tisuća turista ne znaju kako se vratiti kući, na dubrovačkom aerodromu 190 putnika na čekanju

Piše d.v.
23. rujna 2019. - 12:23
Britanski turoperator Thomas Cook je obustavio rad. Svi letovi su otkazani. Oko 600.000 ljudi čeka povratak kući, turisti već izvješćuju o dramatičnim scenama u hotelima, donosi DW.
Najstariji turistički koncern na svijetu nema više novca za podmirivanje računa. Nakon razgovora s bankama, vjerovnicima i predstavnicima britanske vlade u Londonu, uprava koncerna je priopćila da odmah mora obustaviti poslovanje. Banke od Thomasa Cooka zahtijevaju uz već dogovoreni paket za spas koncerna od 900 milijuna funti (gotovo milijardu eura) dodatnih 200 milijuna funti (226 milijuna eura).
Turisti koji su otputovali u aranžmanu Thomasa Cooka preko Twittera izvješćuju o dramatičnim situacijama. U Tunisu navodno turistima ne dozvoljavaju da napuste hotele jer se boje da im organizator putovanja neće platiti. Drugi se žale da su po drugi put morali platiti hotel, da im je novac jednostavno skinut s kreditne kartice.
I na dubrovačkom aerodromu na čekanju je 190 putnika koji su jučer doletjeli avionom kompanije Thomas Cook, a kako doznajemo na dubrovačkom aerodromu britanske vlasti organiziraju njihov povratak natrag.
14. travanj 2024 22:26