StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNA SEZONU U SVEMIR?

Izrađen projekt za prvi hotel u svemiru

Piše DV
16. rujna 2019. - 22:17
Prošlo je 50 godina od kako je čovjek prvi put zakoračio na Mjesec, a nekolicina avanturista malo dubljeg džepa danas sanjaju o bijegu sa planeta Zemlje u svemir zbog misterija koji se gore krije. Oni koji nisu ostvarili karijeru astronauta, privlačno im postaje zamišljanje boravka u svemirskom hotelu.

Kalifornijska kompanija The Gateway Foundation objavila je planove za Von Braun Station, hotel koji plovi među zvijezdama. Njihov je cilj izgraditi hotel u svemiru do 2025. godine i učiniti ga u potpunosti operativnim za putovanja do 2027. godine.

Stanica Von Braun samo je jedna od inicijativa koja planira izgradnju hotela u svemiru. Također Virgin Galactic, tvrtka SpaceX Elon Musk i zrakoplovna kompanija Blue Origin Jeff Bezos, kompanija Blue Origin, a da ne spominjemo Međunarodnu svemirsku stanicu - koja je nedavno najavila mogućnost komercijalne suradnje, planiraju raditi hotele u svemiru za svoje bogate klijente.

Stanica Von Braun također nije jedini svemirski hotelski projekt koji je izrađen. Početkom 2019. američki svemirski tehnološki startup Orion Span objavio je planove za luksuzni svemirski hotel nazvan Aurora Station, za kojega se nadaju da će biti lansiran u orbitu do 2022. godine.
19. travanj 2024 23:50