StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHUMANITARNA AKCIJA

WOMEN'S BANK WALK U Dubrovniku održan 'hod za žene'

Piše DV
17. rujna 2019. - 10:15

''Women's Bank Walk'' humanitarna je akcija u kojoj se prikupljaju sredstava za poboljšanje kvalitete života obrazovanjem i usavršavanjem znanja žena u nerazvijenim zemljama, a održala se jučer u 18 sati ispred Sponze.

-Simboličnoj šetnji po Stradunu mogli su pridružiti svi koji su to htjeli, a tom su se prilikom sudionicima dijelile kartice s podacima za uplatu donacija na račun udruge. Većinom isti dan ova velika humanitarna akcija, koja ove godine slavi 10. godišnjicu postojanja, održala su u gradovima diljem Finske i cijele Europe, a sponzori za svakog sudionika doniraju određeni novčani iznos - poručili su organizatori koji su se u velikom broju okupili ispred palače Sponza. 

Bila je tamo Reeta Meriläinen, bivša predsjednica upravljačke skupine Women's Bank-a, prva sportska novinarka u Finskoj i bivša glavna urednica najvećih finskih novina Helsingin Sanomat. U Dubrovnik je stigla i Rosa Vanhanen, konzulica u finskom veleposlanstvu u Zagrebu, gdje je došla prije godinu dana iz Teherana, ali je 20 godina zaposlena u Ministarstvu vanjskih poslova. Većinu vremena radila je u raznim veleposlanstvima širom svijeta: Rusija, Belgija, Kina, Turska, Iran.

Na događanju je još prisustvovala gradska vijećnica Katarina Doršner kao i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika, Ana Hilje, dok je ispred županije bio predsjednik Savjeta mladih, Romano Radonić.
 

19. travanj 2024 14:22