StoryEditorOCM
KulturaDUFF 2019.

„CREATE BEYOND MEASURE“ Čeka vas čak 68 filmova! Evo i popisa

Piše DV
5. rujna 2019. - 16:00
Pod sloganom „Create beyond measure“ selekcijski žiri DUffa 2019 – Filmskog festivala djece i mladih mediteranskih zemalja objavio je konačan popis filmova koji će se u listopadu natjecati za jedan od festivalskih brodova. Odabrano je ukupno 68 filmova u 7 različith, dobnih i žanrovskih, kategorija, a „krivci“ za ovogodišnji natjecateljski program su bili osječki animator i ilustrator Marko Dješka, filmski djelatnik, novinar i ekolog iz Siska Daniel Pavlić te filmski djelatnik i voditelj festivala „Kratka forma“ Boban Stefanović.

Osmo izdanje među mladim filmašima izuzetno popularnog DUffa održat će se od 15.-20. listopada uz natjecateljske, dječje, revijalne i premijerne projekcije te već tradicionalno bogati radionički, ali i popratni program. U Dubrovniku će se susresti oko 150 gostiju, autora, mentora, djece iz desetak zemalja kako b se upoznali, družili ali i nešto naučili.

Ovogodišnji festival koji od samog početka organiziraju Kinematografi Dubrovnik i Udruga Luža, te Ljetna škola filma Šipan u (pod)znaku je Orlanda i njegovog lakta, a uz partnerstvo europskog projekta namijenjenog mladima #EUandME.
20. travanj 2024 01:20