StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVRHUNAC LUDILA

Hercegovački poduzetnik i kralj šećera zbog svog doprinosa rodnom kraju proglašen knezom

Piše novac.jutarnji.hr
FOTO: Jutarnji list
14. kolovoza 2019. - 00:07
Savez općina i grada Istočne Hercegovine prije nekoliko dana proglasilo je poduzetnika Rodoljuba Draškovića hercegovačkim knezom. Ovaj kralj šećera kako ga mnogi nazivaju, vlasnik je jednih od najluksuznijih zdanja i gotovo najveći hercegovački poduzetnik životopisne karijere koji je Hercegovcima obećao čak i Formuli 1. Trenutno na čak 42 lokacije zapošljava više od 10.000 radnika, a sada će zbog svojih postignuća i doprinosa rodnom kraju u povijesti biti upisan kao 'hercegovački knez Rodoljub', piše Deutsche Welle, a donosi novac.jutarnji.hr

- Izabrani predstavnici našeg naroda i najvažniji ljudi trebaju dati sebi i novoizabranom hercegovačkom knezu zavjet da će mu svim svojim bićem dati podršku", rekao je izvršni direktor Saveza Luka Petrović. Povodom proglasa, novoizabrani knez najavio je izgradnju nove gimnazije u Trebinju. Najavio je i svoj "novi život” koji će biti posvećen samo Hercegovini.
- Do danas sam imao pravo izbora na ostanak ili odlazak iz Hercegovine. Ova odluka o imenovanju za kneza, to pravo mi je oduzela. Nećemo dozvoliti harač, da nose i odnose iz Hercegovine. Branit ćemo svoje, a tuđe nam ne treba – poručio je Drašković.
 
No, ne dijele svi pozitivni stav o ovom proglasu. Zastupi u NSRS-u iz Trebinja, Nebojša Vukanović,ovaj čin okarakterizirao je kao 'vrhunac ludila u Hercegovini' - Ova je jedna tragikomična situacija koja predočuje kakve strukture, nažalost, upravljaju Hercegovinom i kakve sulude ideje im mogu pasti na pamet - ističe Vukanović.

Svoje nezadovoljstvo podijelili su i brojni stanovnici koji su sve okrenuli na šalu pa su tako društvene mreže bile krcate komentara poput 'Jesmo li mi sada kneževina?' - Drašković je čovjek koji je sebi gradio dvorac, poklanjao vladi Industriju alata, snimao pjesme, tako da se ovo krunjenje uklapa u njegovo ekscentrično ponašanje koji je često na granici kiča – smatra jedna lokalna novinarka. Da je 'hercegovački knez Rodolju' već duže vremena maštao o ovakvoj tituli pokazuje i činjenica da je još prije četiri godine sebi u čast dao izgraditi velebni dvorac, donosi novac.jutarnji.hr. 
19. travanj 2024 07:31