StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIOPĆENJE ATLANTSKE PLOVIDBE

Brod 'AP Dubrava' nastavio putovanje

Piše DV
24. srpnja 2019. - 09:44
Atlantska plovidba u utorak je priopćila da je brod AP Dubrava, na kojem su se prošlog tjedna dvojica članova posade ugušila od isparavajućih plinova, u ponedjeljak poslijepodne isplovio iz brazilske luke Vitoria i nastavio komercijalno putovanje.

"Nakon uplovljenja broda AP Dubrava u luku Vitoria u Brazilu provedeni su svi postupci od strane nadležnih vlasti u Brazilu, kao i od strane inspektora države Marshall Islands čiju zastavu brod vije.  Od uplovljenja broda u luku Vitoria poduzimaju se potrebne aktivnosti oko zadovoljavanja svih uvjeta po brazilskim propisima da se preminuli pomorci što prije prevezu u domovinu. Trojici hospitaliziranih pomoraca pružena je sva potrebna zdravstvena zaštita i, prema posljednjem izvještaju liječnika, bit će danas otpušteni iz bolnice nakon čega će im biti organiziran povratak u domovinu", navode u priopćenju.

Nesreća u kojoj su dvojica pomoraca poginula, dogodila se prošle srijede kad su se pomorci spustili u brodski tank otpadnih 'sivih voda'. Do tragedije je, prema neslužbenim informacijama, došlo uslijed gušenja od isparavajućih plinova.
 
19. travanj 2024 14:20