Vijesti Hrvatska i svijet

SVE DOK SE GRADONAČELNIK TREBINJA NE ISPRIČA U IME SVOG GRADA

Franković: "Službene suradnje između Trebinja i Dubrovnika neće biti"

SVE DOK SE GRADONAČELNIK TREBINJA NE ISPRIČA U IME SVOG GRADA
- Zajedničke i službene suradnje između Trebinja i Dubrovnika neće biti dok se gradonačelnik Mirko Ćurić ne ispriča u ime svog grada Dubrovniku - ovako je na novinarsko pitanje zašto Dubrovnik i Trebinje ne uspostave zajedničku suradnju odgovorio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, a donosi Trebinje live.

- Prije svega mislim na dvanaestoro djece koja su poginula od granata koje su dolazile upravo iz općine Trebinje. U trenutku kad se ispričaju za sve to što se dogodilo, ja sam apsolutno spreman sjesti razgovarati i nastaviti suradnju na jednak način kao što surađujemo s Kotorom, i svim drugim gradovima u Crnoj Gori, odnosno svima onima koji su se ispričali. - izjavio je Franković u Mostaru gdje sudjeluje na konferenciji „Održivi turizam i kulturna baština“, donosi Trebinje Live.

Franković je dodao da već dvije godine Crna Gora šalje svog predstavnika da se pokloni dubrovačkim žrtvama, pa zašto ne bi došao i gradonačelnik Trebinja, poklonio se dubrovačkim žrtvama i ispričao se dubrovačkim majkama te ih zamolio za oprost i krenuo dalje. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji se, također, nalazi u Mostaru na istoj konferenciji, rekao je kako se treba okrenuti budućnosti, a ne vraćati se u prošlost.

- Mislim da postoji prostor i da možemo surađivati jer je Trebinje uvijek bilo oslonjeno na Dubrovnik i veliki broj naših građana sada radi u Dubrovniku. Mislim da trebamo nastaviti suradnju, napraviti korak i ne vraćati se u 90-te i 40-te, nego brinuti o budućnosti kako nas, tako i naše djece, rekao je Ćurić, podsjetivši da je prije rata u Dubrovniku radilo oko 6.000 Trebinjaca.
loading...
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

DRUGA POBJEDA Gotovo pet puta bolji

DRUGA POBJEDA Gotovo pet puta bolji
Hrvatska je bila bez primljenog pogotka u prvom poluvremenu, koje je dobila s 13:0. Na kraju je Kinu savladala s...
DRUGA POBJEDA Gotovo pet puta bolji