StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKONTROLA FISKALIZACIJE

Porezna uprava kreće u veliku akciju diljem Hrvatske

19. lipnja 2019. - 22:29
Porezna uprava objavila je danas da od četvrtka kreće u veliku akciju provođenja nadzora fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Akcija će trajati sve do 3. srpnja, donosi Jutarnji list.

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore, kako se navodi, s ciljem sprječavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
Iz Porezne obaviještavaju da će nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, nespecijalizirane trgovine na veliko, restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane te taksi služba, donosi Jutarnji list.

Porezna je imala i posebnu poruku za građane.

"Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. ​Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/ ​i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac!", stoji u priopćenju.
 
20. travanj 2024 17:18