Županija Dubrovnik

DONOSIMO DETALJE

Evo kako su u Revelinu nabili račun od 50.000 eura pa u 6 ujutro shvatili da nemaju keša

DONOSIMO DETALJE
Ma koliko (pre)bogati bili, gosti s luksuzne jahte “Yas” koja plovi pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, ostali su bez riječi kad su, nakon ludog provoda u dubrovačkom noćnom klubu Culture Club Revelin dobili račun na gotovo 50 tisuća eura!

Točnije, iznos na računu glasio je na 368.120 kuna, a odnosio se na provod tijekom kojeg se popila boca poznatog šampanjca Dom Perignon i više vrsta poznatih francuskih vina koji su skuplji i od razvikanog Perignona, donosi Jutarnji list.

Zavjet šutnje

Provod u poznatom diskoklubu CC Revelin unutar povijesne jezgre Dubrovnika uslijedio je ovog vikenda, u noći između subote i nedjelje 8. na 9. lipnja, nakon što je 145 metara duga luksuzna jahta uplovila i na Kantafigu se vezala na mul dubrovačke luke Gruž, nedaleko od ušća Omble i Mosta dr. Franja Tuđmana. CC Revelin se nalazi u istoimenoj srednjovjekovnoj dubrovačkoj tvrđavi na istočnom dijelu Grada, a prema onom što smo uspjeli neslužbeno doznati, s jahte su u provod krenuli Mohammed, sin vlasnika jahte, šeika i krunskog princa Dubaija Hamdana bin Zayeda Al Nahyana.

Nitko iz policije ili iz kluba nije htio potvrditi da je riječ upravo o tim gostima, ali je ipak bila riječ o društvu mladog princa koje se ubrzo opustilo, uživajući u dobrom raspoloženju i programu. Jer, dio programa činile su i atraktivne latinoameričke plesačice u kostimima s nojevim perjem. Ipak, prema riječima posjetitelja tog kluba, sve je bilo “u granicama normalnog ponašanja” jer gosti iz Emirata ni po čemu nisu privukli pozornost ostalih gostiju. Istina, častili su pićem hostese, odnosno egzotične plesačice, a kad su pred zatvaranje kluba, malo prije 6 sati krenuli natrag na jahtu, ostali su bez riječi vidjevši iznos na računu.
 
Dajte osobne!

Iznos je bio tako velik da ga, prema onom što smo doznali, ni bogati princ nije mogao osobno sam platiti, nego su u plaćanju sudjelovali i neki od njegovih prijatelja s kojima je proveo noć. Prije toga je uslijedilo negodovanje zbog visine računa. Navodno su gosti, onako “na prvu”, čak i odbili platiti tako visoki račun, pa je osoblje Revelina na intervenciju pozvalo i policiju.
Međutim, naši nas izvori uvjeravaju da je ipak sve vrlo brzo riješeno i da narušavanja javnog reda i mira nije bilo, a posebno ne kaznenog djela. No, u rane su jutarnje sate policijski službenici ipak u Villa Palmu, inače sjedište Policijske postaje Dubrovnik i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, priveli dvije osobe. Razlog: nisu imali osobne dokumente te su shvatili zbog čega moraju otići u sjedište policije.

- Izvještavamo vas da su policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik u ranim jutarnjim satima u nedjelju 9. lipnja u jednom noćnom klubu u Dubrovniku zatekli državljanina Saudijske Arabije i državljanku Velike Britanije koji kod sebe nisu imali osobne isprave zbog čega su dobrovoljno došli u prostorije policije radi utvrđivanja identiteta, nakon čega su pušteni kući. Napominjemo da spomenuti nisu počinili kazneno djelo niti prekršaj - bilo je sve što je glasnogovornica PU dubrovačke Andrijana Biskup mogla reći o spornoj noći, donosi Jutarnji list.

Nema prekršaja

U svemu svakako najvažniji detalj je kako gosti nisu počinili kazneno djelo niti prekršaj. Po računu, ali i po tome, Arapi će jamačno cijeli život pamtiti lipanjsku noć u Revelinu kada im je za Dom Perignon te Chivas Regal viski, kao i ništa manje poznati francuski šampanjac Roederer Cristal Rose ili šampanjac Armand de Briganac Rose naplaćen iznos koji graniči s godišnjom plaćom većeg broja djelatnika kluba u kojem su se proveli.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije