StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSASLUŠAN I DRUGI OSUMNJIČENIK

Željko Starman se ne osjeća krivim, sudac istrage još nije donio odluku o pritvoru dvojice osumnjičenih

Piše DV
Foto: Branka Mumalo/HANZA
12. lipnja 2019. - 11:32
Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske danas su Županijskom državnom odvjetništvu u Dubroviku priveli Željka Starmana, voditelja proizvodnje HEP-a, nakon višemjesečnog, opsežnog kriminalističkog istraživanja koje je uslijedilo nakon požara u HE Dubrovnik 10. siječnja ove godine kada je život izgubilo troje djelatnika Hidroelektrane, njih sedam je zadobilo ozlijede.

Njegov odvjetnik, Gordan Preglej, izjavio je kako je Straman iznio svoju obranu i odgovarao na postavljena pitanja te da se ne osjeća krivim. Naglasio je kako je cijeli postupak tajan i da će Županijsko odvjetništvo donijeti odluku o istražnom zatvoru. Preglej je naveo kako HEP ima oko 2000 zaposlenih te da proces potpisivanja bilo kakvih dokumenata prolazi cijelu administrativnu službu pa njegov klijent na taj način nije kriv. Naveo je kako se Straman suosjeća s obiteljima nastradalih.

Kako doznajemo, dežurni sudac istrage odluku o istražnom zatvoru donijeti će tek sutra ujutro, a tada će se saznati sudbina i vremenski period zadržavanja Nikole Rukavine i Željka Starmana
20. travanj 2024 02:32