StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIVOĐENJE DUBROVNIKU

Priveden član uprave HEP-a Nikola Rukavina

Piše PSD.
11. lipnja 2019. - 17:59
Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske danas su dežurnom zamjeniku Županijskog državnog odvjetnika u Dubroviku priveli Nikolu Rukavinu, člana uprave HEP-a, nakon višemjesečnog, opsežnog kriminalističkog istraživanja koje je uslijedilo nakon požara u HE Dubrovnik 10. siječnja ove godine kada je život izgubilo troje djelatnika Hidroelektrane, njih sedam je zadobilo ozlijede.
Nakon razgovora u Odvjetništvu očekuje se da će biti doveden sucu istrage koji bi mu očekuje se trebao odrediti istražni zatvor u trajanju do mjesec dana.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je ukupno osam hrvatskih državljana počinilo kazneno djelo iz čl. 222. st. 2. Kaznenog zakona „Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti“ u vezi s kaznenim djelom iz čl. 221. st. 1. Kaznenog zakona „Opasno izvođenje građevinskih radova“.
Trojica se sumnjiče da su kao odgovorne osobe investitora u gradnji, tijekom naručivanja i praćenja građevinskih radova obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik propustili poduzeti zakonom predviđene radnje zbog čega građevinski radovi nisu izvedeni u skladu s relevantnim propisima i pravilima struke.
Uskoro opširnije...
18. travanj 2024 08:39