StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet...A DANI SE VRTE, KA BASKET, KA SRIĆA, NAJLIPŠU SI PRIČU O MLADOSTI PRIČA...

26 godina bez košarkaškog Mozarta, Dražena Petrovića

Piše sportske.jutarnji.hr
Foto: Youtube
7. lipnja 2019. - 19:13
7. lipnja 1993. godine jedan je od najtužnijih dana u povijesti hrvatskog sporta. Ljudi ne umiru dok živi sjećanje na njih pa će Dražen Petrović u srcima Hrvata, ne samo onih s košarkaškim genom, živjeti zauvijek. Zato danas, 7. lipnja, kad se svake godine obilježava jedna od najtužnijih obljetnica hrvatskog sporta, treba iskoristiti za još jedan naklon košarkaškom Mozartu bez kojeg, evo, “lutamo” već 26. godinu. Iako nevjerojatno zvuči da je već toliko prošlo od onoga što se dogodilo na autocesti u Njemačkoj nedaleko od bavarskog Ingolstadta, donose sportske.jutarnji.hr.

Tužnu, najtužniju priču znaju već i ptice na grani. Dan nakon što je u Poljskoj na kvalifikacijama za EP odigrao svoju posljednju utakmicu, onu između Hrvatske i Slovenije, Dražen je napustio reprezentaciju koja se u Zagreb vraćala avionom te s djevojkom Klarom Szalantzy automobilom otišao na put s kojeg se nikad nije vratio, pišu sportske.jutarnji.hr.

Sa 28 godina napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih sportaša i europskih košarkaša svih vremena, ali uspomena na rođenog pobjednika još živi. I živjet će zauvijek. Jer prošlo je već 26 godina, a kao da je bilo jučer...
19. travanj 2024 23:06