StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPREDSTAVE, RADIONICE, GLAZBA....

Pogledajte kako je bilo na Ravanjskim danima kulture

Piše d.v.
3. lipnja 2019. - 14:56
Općina Ravno i udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Stijena“ Ravno organizirali su kulturno-edukativnu manifestaciju „Ravanjski ljetni dani kulture 2019“ u razdoblju od 31. svibnja do 02. lipnja 2019. godine.
Tijekom ove manifestacije bilo je niz kulturnih događaja uključujući predstave, radionice, promociju knjige te glazbene i scenske nastupe. Manifestacija je započela u četvrtak, 30.svibnja obilježavanjem dana oslobođenja Općine Ravno, a svečano otvaranje održalo se u petak, 31.svibnja u 19:30 sati u lovačkom domu zbog vremenskih neprilika, uz nastup KUD Pajo Kolarić Osijek te predstavu „O ljubavi“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.
Drugi dan, u subotu, održala se radionica o suhozidima, pričanje priča za djecu na Gišinu guvnu, snimanje starih svadbenih običaja u Ravnom, kao i promocija knjige Sjahali kićeni svatovi te nastup KUD-a Pajo Kolarić Osijek.
U nedjelju, 02. lipnja održala se tradicionalna biciklijada Ćirinom stazom na dionici Hutovo-Ravno-Zavala u organizaciji udruge Hercegovina Bike iz Mostara i JP Vjetrenica. Start biciklijade i polazak prema Ravnom je bio 11:00 h ispred OŠ u Hutovu, a biciklisti su došli oko u 14 sati u Zavalu Svi sudionici biciklijade su imali posebnu ponudu za obilazak špilje Vjetrenica nakon biciklijade.
Općina Ravno je zahavlila svima koju su sudjelovali u navednim programima posebnim programom u nedjelju na Igrištu, trgu ispred crkve rođenja BD Marije u Ravnom.
20. travanj 2024 16:03