StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet13. SUSRET HRVATA ITALIJE

FOTOGALERIJA Koncertom Glazbe Ston i klape Stina iz Ploča proslavljen blagdan Svetog Leopolda u Padovi

Piše Iz Padove: Anđelka Kelava
6. svibnja 2019. - 10:25
Hrvatska zajednica u Venetu i Hrvatska matica iseljenika - podružnica Dubrovnik na čelu s Majom Mozarom upriličili su ovog vikenda u Padovi trinaesti po redu susret Hrvata Italije i proslavu blagdana sv. Leopolda u svetištu sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Dvodnevni program počeo je u subotu koncertom koncert Glazbe "Ston" uz dirigenta Dražena Laskača i klape "Stina" iz Ploča, dok je u nedjelju služena Sveta misa koju je predvodio don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole u Čilipima u koncelebraciji s fra Nikolom Rožankovićem, te uz nastup pločanske klape "Stina".

Susretu u Padovi uz brojne Hrvate koji žive u Italiji i hodočasnike iz domovine i iseljeništva nazočili su predstavnici hrvatskih vekeposlanstava iz Rima i Svete Stolice, generalna konzulica iz Trsta, kao i konzuli te predstavnici hrvatskih udruga u Talijanskoj Republici.

Na susretu su sudjelovali i načelnik općine Ston Vedran Antunica i direktorica Turističke zajednice Ston Fani Slade. Glazbenici iz Stona i Ploča nastupili su u prepunoj crkvi u svetištu sv. Leopolda i oduševili sve prisutne. Stonska glazba dobila je nagradu Dubrovačko-neretvanske županije za doprinos ugledu i promociji Županije, a ove godine slavi i devedeseti rođendan.

I ovogodisnji Susret potvrda je tradicije zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske.
19. travanj 2024 11:28