StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIZVANREDNA PRESS KONFERENCIJA U POLICIJI

KINEZI POŠLI, POHVALE OSTALE Sve je prošlo bez ijednog incidenta

Piše DV
13. travnja 2019. - 15:57
Završetkom uspješno odrađenih mjera osiguranja 8. sastanka na vrhu šefova država zemalja srednje i istočne Europe i Kine te 9. poslovnog foruma zemalja srednje i istočne Europe i Kine danas, u subotu, 13. travnja, u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su govorili voditelj Stožera osiguranja i zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić, načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Miljenko Radnić, načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Voditelj Stožera osiguranja i zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić uvodno je kazao da je ovo zahtjevno i složeno osiguranje prošlo bez ijednog sigurnosno rizičnog događaja zahvaljujući zajedničkom radu svih linija rada policije od temeljne, kriminalističke, prometne, granične, specijalne i interventne policije koji su osigurali zaštitu na kopnu, moru i u zraku. Zahvalio se građanima na suradnji i razumijevanju, a policijskim službenicima na dobro odrađenim zadaćama.

Načelnik Zagrebačke policijske uprave Marko Rašić rekao je kako je ovo zahtjevno osiguranje započelo u Zagrebu 9. i 10. travnja, kada se provelo niz prometno i sigurnosno najsloženijih mjera i radnji. Navedeno je bilo moguće samo uz potpuni angažman ljudskih i tehničkih resurssa, pa je tako u navedene dane angažirano 1300 policijskih službenika.

Zahvalio je građanima grada Zagreba na suradnji, a gradskim službama Grada Zagreba i zdravstvenim ustanovama te medijima na angažmanu i potpori. Zaključio je da Policijska uprava Zagrebačka nije evidentirala niti jedan sigurnosno značajan događaj koji bi ugrozio goste niti građane.

Ivan Pavličević, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u svom obraćanju novinarima izrazi je zadovoljstvo što je osiguranje, unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama i velikom broju turista na našem području, prošlo bez i najmanjeg incidenta. Na području ove Policijske uprave osiguranje je provodilo 900 policijskih službenika koji su profesionalno odradili svoj posao te se svima zahvalio. Također se zahvalio sugrađanima na razumijevanju i strpljenju, Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji su pokazali veliku spremnost na suradnju i gostoprimstvo te posebno medijima na korektnom praćenju i izvješćivanju.

Načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova Miljenko Radnić odgovorio je na pitanja novinara o zahtjevnosti provođenja osiguranja u specifičnoj sredini kao što je Dubrovnik te istaknuo kako je unatoč specifičnim prometnim prilikama u Dubrovniku, a zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u ovakvim osiguranjima, u Dubrovniku sve proteklo u najboljem redu pri čemu je istaknu kako su i građani pokazali spremnost na suradnju.
24. travanj 2024 20:10