StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVISOKA IZASLANSTVA STIGLA I DO GRADA

POVIJESNI TRENUTAK Zajednička fotografija sudionika velikog Summita u Dubrovniku nakon čega je slijedila šetnja Stradunom uz nastup Linđa (FOTO)

Piše d.v.
Foto: Božo Radić/Hanza media
11. travnja 2019. - 23:51
Kineski premijer Li Keqiang nastavio je službeni posjet Hrvatskoj obilaskom gradilišta Pelješkog mosta, gdje je u četvrtak, pod jakom kišom, s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem obilježio dovršetak prve faze njegove izgradnje. Izgradnja Pelješkog mosta – trenutno najvećeg infrastrukturnog projekta u Hrvatskoj – najvidljiviji je simbol suradnje Hrvatske i Kine.
Multilateralni dio programa započeo je večeras u Dubrovniku zajedničkim fotografiranjem šefova izaslanstava država srednje i istočne Europe i Kine na ulazu u Grad na Trgu oružja. Uslijediio je obilazak povijesne jezgre, a nakon završetka večere koja će biti u Kneževu dvoru sudionici sastanka na vrhu imat će prigodu uživati u Linđu.
U petak će Plenković i Li službeno otvoriti Poslovni forum za poduzetnike iz Kine u Hotelu Rixos Libertas u Dubrovniku. Forum će okupiti oko tisuću sudionika, od kojih 400 iz Kine, a teme panela bit će suradnja na području infrastrukture i ulaganja, proizvodnje, inovacija, trgovine, turizma i kulture.
17. travanj 2024 15:39