Vijesti Hrvatska i svijet

VISOKA IZASLANSTVA STIGLA I DO GRADA

POVIJESNI TRENUTAK Zajednička fotografija sudionika velikog Summita u Dubrovniku nakon čega je slijedila šetnja Stradunom uz nastup Linđa (FOTO)

VISOKA IZASLANSTVA STIGLA I DO GRADA
Kineski premijer Li Keqiang nastavio je službeni posjet Hrvatskoj obilaskom gradilišta Pelješkog mosta, gdje je u četvrtak, pod jakom kišom, s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem obilježio dovršetak prve faze njegove izgradnje. Izgradnja Pelješkog mosta – trenutno najvećeg infrastrukturnog projekta u Hrvatskoj – najvidljiviji je simbol suradnje Hrvatske i Kine.
Multilateralni dio programa započeo je večeras u Dubrovniku zajedničkim fotografiranjem šefova izaslanstava država srednje i istočne Europe i Kine na ulazu u Grad na Trgu oružja. Uslijediio je obilazak povijesne jezgre, a nakon završetka večere koja će biti u Kneževu dvoru sudionici sastanka na vrhu imat će prigodu uživati u Linđu.
U petak će Plenković i Li službeno otvoriti Poslovni forum za poduzetnike iz Kine u Hotelu Rixos Libertas u Dubrovniku. Forum će okupiti oko tisuću sudionika, od kojih 400 iz Kine, a teme panela bit će suradnja na području infrastrukture i ulaganja, proizvodnje, inovacija, trgovine, turizma i kulture.
loading...
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

Danas bez vijećničkih pitanja

Danas bez vijećničkih pitanja
Počela je 14. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Sjednici nazoči 32 vijećnika. Dnevni red je pr...
Danas bez vijećničkih pitanja

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu
Radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici ušli su u samu završnicu. Osim što se ovom investicijom osig...
Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu