Vijesti Hrvatska i svijet

JAKE MJERE OSIGURANJA

Grad pod opsadom, posebna regulacija prometa i parkinga, građani u potrazi za  kontejnerima

JAKE MJERE OSIGURANJA
Dubrovnik je pod jakim mjerama osiguranja zbog održavanja summita ‘Kina + 16’, zbog čega se od danas uvodi posebna regulacija prometa a na trasi kretanja visoke delegacije uklonjeni su kontejneri za smeće.
Podsjećamo, na snazi su i druge mjere osiguranja vezano za dolazak čak 17 premijera u Dubrovnik, u sklopu sastanka šefova vlada 'Kina + 16', na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova.

Linija broj 4 Javnog gradskog prijevoza putnika 'Libertas', na relaciji prema hotelu Palace, privremeno će biti skraćena zbog održavanja summita ‘Kina + 16’. Skraćivanje trase odnosi se na razdoblje od 7:00 sati dana 11. travnja do 18:00 sati dana 12. travnja 2019. Linija će u ovom terminu prometovati do Uvale Lapad, predio Lapadski dvori, a daljnji prijevoz gostiju organizirat će hotel Palace.
Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske obavještavaju građane kako će se zbog održavanja 8. sastanka šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Narodne Republike Kine, kao i održavanja poslovnog foruma zemalja srednje i istočne Europe i Kine, koji je u Dubrovniku planiran od 10. do 12. travnja, provoditi posebne mjere osiguranja te će povremeno dolaziti do kraćih zastoja i gužvi.
Tako iz PU mole građane za puno razumijevanje jer će:
1. Povremeno dolaziti do prekida prometa od Zračne luke Dubrovnik do Grada Dubrovnika i na području Grada Dubrovnika.
U slučaju zastoja ili kraćih prekida u prometu, molimo građane za razumijevanje i strpljenje.

2. Uvodi se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja u Ulici Frana Supila (od trgovine „Pemo“ – ulaz u Gimnaziju – plato Ploča), nastavkom na Hvarsku ulicu do ulaza u parkiralište ispod žičare. Vrijeme privremene zabrane zaustavljanja i parkiranja vrijedi za razdoblje od 10.04.2019. od poslijepodnevnih satima sati do 11.04.2019. do večernjih sati.

3. Vrijedit će i privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja na parkirališnom prostoru u ulici Masarykov put (parking prostor između ulice Masarykov put i Šetalište kralja Zvonimira – ispred kompleksa zgrada Lapadski dvori). Vrijeme privremene zabrane zaustavljanja i parkiranja vrijedi za razdoblje od 11.04.2019. od jutarnjih sati do 12.04.2019. do poslijepodnevnih sati.

4. Uvodi se privremena zabrana odvijanja prometa na cesti za brdo Srđ, od Jadranske magistrale – državne ceste D-8 do tvrđave na brdu Srđ. Vrijeme privremene zabrane odvijanja prometa vrijedi za dan 12.04.2019. od 10 do 13,30 sati.

5. Privremeno se ukida stajalište za vozila taxi prijevoza na platou Vrata od Ploča. Vrijeme privremenog ukidanja stajališta odnosi se za dane 10.04.2019. i 11.04.2019. u popodnevnim i večernjim satima.

6. Privremeno se ukida stajalište za vozila taxi prijevoza u Ulici Iza Grada, tzv. „Paščara“. Vrijeme privremenog ukidanja stajališta odnosi se za dane 10. i 11. 04.2019. u popodnevnim i večernjim satima.

7. Privremeno se ukida stajališta za vozila taxi prijevoza na platou Pile. Vrijeme privremenog ukidanja stajališta odnosi se za dan 11.04.2019. u kasnim popodnevnim i večernjim satima.

8. dane 10. i 11. travnja od 17 sati vrijedit će privremena zabrana ulaza u Stari grad vozilima koja posjeduju dozvolu ulaska s lokacije Vrata od Ploča.

9. na dane 10. i 11. travnja od 17 sati uvodi se privremena zabrana prevoženja robe i drugih dobara u stari dio grada s pozicije Vrata od Ploča. Privremena zabrana se odnosi za sva vozila, uključujući i električna.

10. Privremena zabrana zadržavanja turističkim autobusima koji dovoze turiste na razgled Grada na platou Pile odnosi se na 10. i 11. travnja od 17 do 22 sata. Pojedinačni dolazak autobusa radi brzog iskrcaja turista biti će moguć u navedeno vrijeme na poziciji stajališta vozila taxi prijevoza uz nadzor policije.

Policija napominje kako će tijekom provedbe navedenih mjera voditi računa da se promet odvija sa što manje zastoja i čekanja za građane, kao i da se što manje utječe na odvijanje ostalih aktivnosti i događaja u samom gradu te stoga mole sve građane za strpljenje i pridržavanje uputa policijskih službenika na terenu.
 
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

U petak nastupa Plesni studio Lazareti

U petak nastupa Plesni studio Lazareti
Završna produkcija Plesnog studija Lazareti održati će se 28. lipnja u 21 sat u ljetnom kinu Slavica. Brojne kor...
U petak nastupa Plesni studio Lazareti

Vrtić u Mokošici - uskoro novi prostor

Vrtić u Mokošici - uskoro novi prostor
Mokošica uskoro dobiva novi prostor za dječji vrtić. Naime, privode se kraju radovi funkcionalne adaptacije obje...
Vrtić u Mokošici - uskoro novi prostor

Što s javnim prostorom u Dubrovniku?

Što s javnim prostorom u Dubrovniku?
Društvo arhitekata Dubrovnik poziva sve sugrađane da sudjeluju u ispunjanju online ankete i iskažu svoje ideje i...
Što s javnim prostorom u Dubrovniku?