StoryEditorOCM

FOTOGALERIJA Pogledajte tko je sve od Dubrovčana bio na dodjeli priznanja najuspješnijim Hrvatima izvan domovine

Piše Tekst. Anđelka Kelava
Photo: Zvonko Bosnić/Fenix magazin
26. ožujka 2019. - 15:39
U kongresnoj dvorani u Bad Homburgu, gradu prijatelju Dubrovnika, u subotu navečer  dodjeljena su  priznanja najuspješnijim Hrvatima izvan domovine.Na dodjeli već tradicionalno sudjeluje i veliki broj Dubrovčana. Župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić, gradobnačelnik Mato Franković i predsjednica Turističke  Grada Dubrovnik Romana Vlašić dodijelili su nagrade u pojedinim kategorijama. Prije početka dodjele nagrada ispred kongresne dvorane vatrogasci Bad Homburga uručili su vatrogasno vozilo, koje je dar vatrogasaca Bad Homburga dubrovačkim vatrogascima. Vozilo je nazvano po velikoj humanitarki i dobitnici nagrade Grada Dubrovnika Olgi Stoss. Nazočne na dodjeli nagrada u Bad Homburgu pozdravio je i gradonačelnik  Alexander Hetjes, koji je posebno istaknuo prijateljstvo i suradnju ova dva grada. U glazbenom programu između ostalih sudjelovali su Marko Pecotić i klapa Iskon, Đelo i Paula Jusić te duo ”Bow vs Plectrum”.
Nagrade su uručene u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla. Osobom godine proglašen je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.
Tijekom svečanosti dodijeljena je i nagrada Grada Dubrovnik vatrogascu Danielu Guishardu, koji je bio spriječen doći u Dubrovnik i primti nagradu za Festu sv. Vlaha. 
Organizator «Večernjakove domovnice» koja se održala po 13. put je Stipe Puđa, urednik inozemnog izdanja.


 
20. travanj 2024 14:10