StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetAFERA OKRAJAK

Povjerenstvo o sukobu interesa ponovno raspravlja o Orlandi Tokić

Piše PSD.
20. veljače 2019. - 17:10
Nakon što je zbog svoje uloge u aferi Okrajak Orlanda Tokić, dubrovačka dogradonačelnica zadužena za komunalne poslove već bila prijavljena Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, isto će Povjerenstvo o tome  ponovno odlučivati. Opet zbog iste afere gdje je povjerenstvo već jednom iznašlo kako sukoba interesa nema. Međutim,  čini se da Grad Dubrovnik nije u prvom slučaju Povjerenstvu dostavio kompletnu dokumentaciju.
" Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 1. veljače ove godine zaprimilo anonimnu prijavu podnesenu protiv dužnosnice Orlande Tokić, zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika u kojoj se u bitnome ukazuje na postojanje predmeta o kojima odlučuju nadležne službe Grada Dubrovnika, a u kojima se kao podnositelj zahtjeva, kao projektant ili kao nadzorno tijelo javlja trgovačko društvo Apozito d.o.o. u kojem je dužnosnica Orlanda Tokić imala udjele u vlasništvu, a nakon stupanja na dužnost je iste prenijela na supruga.
U prijavi se nadalje navodi da je dužnosnica imenovana kao glavni nadzorni inženjer i voditelj projekta izgradnje Studentskog centra u Dubrovniku čiji izgradnju Grad Dubrovnik sufinancira te izdaje dozvole za gradnju.
Nadalje, u prijavi se ukazuje na mišljenje broj M-149/18 koje je Povjerenstvo donijelo na zahtjev dužnosnika Mate Frankovića, gradonačelnika Grada Dubrovnika te se navodi da bi vezano za otkup dijela k.č.br. 1275/5, k.o. Gruž od strane društva Primorje gradnja d.o.o. trebalo prikupiti dodatnu dokumentaciju, navodi Povjerenstvo u odgovoru.
Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa se dubrovačkom dogradonačelnicom Orlandom Tokić već bavilo krajem 2018., zbog slučaja "Okrajak", odnosno njene uloge u izradi idejnoga projeta zgrade koja se trebala graditi na dijelom gradskom zemljištu u Janjinskoj ulici. Tokić je bila privremeno suspendirana do zaključka Povjerenstva da sukoba interesa nije bilo.
Kako se ispostavilo Povjerenstvo je u međuvremenu ponovno dobilo anonimnu prijavu protiv zamjenice dubrovačkog gradonačelnika Orlande Tokić o sukobu interesa i njene tvrtke Apozito koju je stupanjem na dužnost, prenijela na supruga.
U povjerenstvu ne mogu otkrivati sadržaj nove prijave o kojoj će se očitovati kada Grad Dubrovnik dostavi svu dokumentaciju, a podsjetimo kako je zadnji puta odluku donijelo u roku od nekoliko dana. 
 U međuvremenu reagirao je priopćenjem i gradonačleni, Franković u kojem navodi kako Povjerenstvo nikad nije navelo da Grad Dubrovnik nije dostavio cjelokupnu dokumentaciju, već je u njihovom priopćenju jasno navedeno kako to tvrdi anonimni prijavitelj.
 "Grad Dubrovnik će žurno odgovoriti na traženje Povjerenstva u kojem se, na osnovu anonimne prijave, traži dokumentacija koja se odnosila na izdavanje građevinskih dozvola od strane Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika društvu Apozito d.o.o, u vlasništvu supruga zamjenice Tokić.
 
Na osnovu anonimne prijave u kojoj prijavitelj tvrdi kako Grad Dubrovnik nije dostavio cjelokupnu dokumentaciju u slučaju Primorje gradnja, Povjerenstvo je od Grada Dubrovnika ponovno zatražilo dokumentaciju u istom slučaju. 
 
Napominjemo kako je Grad Dubrovnik predao potpunu dokumentaciju u navedenom slučaju te kako prema informaciji koju smo dobili iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa nikad niti nije navedeno da Grad Dubrovnik nije dostavio cjelokupnu dokumentaciju, već je u njihovom priopćenju jasno navedeno kako to tvrdi anonimni prijavitelj, ističu u priopćenju.

 
24. travanj 2024 11:48