StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVLADA U DUBROVNIKU

PLENKOVIĆ O zrakoplovima ćemo razgovarati kroz saborsku proceduru

Piše dv Foto: Tonći Plazibat
1. veljače 2019. - 23:00
Nakon dubrovačke sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković komentirao je izjavu ministra obrane Damira Krstičevića da nema teže stvari od nabave borbenih aviona:

- Ima puno teških stvari. Cijela priča koja traje nekoliko mjeseci sada dobiva dimenzije "tko je kriv". Stavio bih to na jednu drugu razinu. Sve što smo napravili, napravili smo po načelu ponuda između vlada. Ovo nije bio nekakav javni natječaj kojim nabavljate uredski materijal nego proces i direktni razgovori s vladama. Nažalost, nije došlo do suglasnosti za odobrenje transfera tih zrakoplova i o tome ćemo razgovarati u okviru saborske rasprave.
 
Tome se pristupilo u dobroj vjeri, neovisno o bilo čijoj procjeni. S naučenim lekcijama idemo dalje – izjavio je šef Vlade, kojega su pitali i o aferi Tolušić.
 
-Što se tiče montiranih fotografija, to će definitivno dodatno utjecati na destabilizaciju Vlade. Zamislimo da su bile fotografije nemontirane ili da su bile montirane, objavljene dan prije aktualnog prijepodneva. Zanima nas da se utvrdi tko to radi i zašto netko takve fotografije daje prema medijima. Što se tiče ostalih curenja informacija, provjerit ćemo kako su neki dokumenti završili prema medijima – rekao je Plenković.
 
Upitan o buri koja se digla zbog financiranja Živog zida, dodao je kako hrvatski birači mogu procijeniti "ko je ozbiljna politička opcija, a tko su populisti".  
 
"Oni me uopće ne zanimaju. Ovo je dobra prigoda da malo razbistrimo pogled o kakvim je pokretima riječ. Već dulje vrijeme govorim kako tendencije stranaka koje nemaju ni platformu ni ideju nego imaju destruktuvan pristup nisu korisne. Političke aktere treba dijeliti na one koji su pouzdani i one koji pričaju svašta i koji su nepouzdani. Mislim kako birači to jasno vide" zaključio je premijer.
 
25. travanj 2024 02:02