StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVREMENSKA PROGNOZA

JUGO ĆE OKRENUTI NA BURU Stižu i niže temperature

Piše dv Foto: dv
22. siječnja 2019. - 23:03
I u nastavku ovog tjedna, a vjerojatno i početkom novoga, u većini će se Hrvatske nastaviti zimski uvjeti, uz povremene oborine i sve veći snježni pokrivač, koji je u tanjem obliku moguć i ponegdje blizu moru, osobito u srijedu. Nevolje će mnogima prouzročiti i često jak, gdjegod i olujan vjetar, posebice na Jadranu, gdje će prevladavati bura, najjača većinom u četvrtak i petak, te na sjevernom dijelu vjerojatno ponovno od ponedjeljka, a tijekom srijede će biti i istočnjaka, juga, prolazno mjestimice i jugozapadnjaka, javlja hrt.hr
 
U Dalmaciji će kiša biti obilnija u noći i ujutro, a u unutrašnjosti će uz kišu biti i susnježice i snijega. Poslijepodne manje oborina, a bit će i sunčanih razdoblja. Vjetar će prolazno oslabjeti. Temperatura zraka ujutro od 4 do 7 °C, u unutrašnjosti 0 do 2 °C, a poslijepodne 7 do 10 °C, u unutrašnjosti oko 4 °C.

I na jugu Hrvatske će kiša biti češća u prvom dijelu dana, a poslijepodne su moguća i sunčana razdoblja. Puhat će većinom umjereno, samo na krajnjem jugu i jako jugo i južni vjetar, uz more u noći i ujutro mjestimice i jače valovito. Jutarnja temperatura od 3 °C u unutrašnjosti do 8 °C na obali, a dnevna od 8 do 11 °C."

Od četvrtka nastavak zimskih uvjeta, ali za vikend ipak većinom manje oborina i vjetra

Nakon prolaznog smirivanja vjetra, na Jadranu će od četvrtka ponovno jačati bura, koja će se proširiti na cijeli Jadran pa će i na jugu zahladnjeti. Bit će promjenljivo sa sunčanim razdobljima, samo rijetko uz povremenu kišu - u četvrtak uglavnom na sjevernom dijelu, gdje je još moguća i susnježica, a od petkana južnom. Početkom novoga tjedna poveća se vjerojatnost za ponovno češću i obilniju kišu.
19. travanj 2024 16:15