StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetI OVE GODINE

Dubrovačko-neretvanska županija daje božićnice umirovljenicima

Piše PSD.
21. prosinca 2018. - 16:14
Dubrovačko-neretvanska županija, i ove godine, u okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, iz županijskih proračunskih sredstava za 2018. godinu, isplaćuje umirovljenički dodatak umirovljenicima s mjesečnom mirovinom do 1.500 kuna, njih 2677. Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina, Orebić, Trpanj, Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.
Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, provodeći tako, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Županijski umirovljenički standard.
Dubrovačko-neretvanska županija provodi Program izrade i provedbe izjednačavanja umirovljeničkog standarda od 2010. godine kada je, za provedbu ovog Programa, u proračunu Županije bilo osigurano 700 tisuća kuna. U međuvremenu proračunska sredstva su povećana, te u 2018. godini iznose dva milijuna kuna.
20. travanj 2024 12:54