StoryEditorOCM
VaterpoloAMERIČKA POŠTA

DUBROVČANI OSVOJILI AMERIKU Jacob Merčep i Luka Karaman s prstenom NCAA prvaka, Merčep MVP završnog turnira!

3. prosinca 2018. - 18:15
USC je NCAA prvak, najbolja vaterpolska družina Sjedinjenih Američkih Država. Pet godina su čekali na naslov, i konačno su uspjeli. Te 2013. imali su niz od šest uzastopnih slavlja. Ukupno su sad deseti put najbolji.

Na Stanford's Avery Aquatic Center pala je odluka o ovogodišnjem prvaku. U toj odluci, završnom turniru, briljirao je Jacob Merčep. Dubrovčaninu, bivšem Jugašu, s Hrvatskom svjetskom juniorskom prvaku do 19 godina, poslije i svjetskom juniorskom doprvaku do 20 godina, pripao je još i laskavi naslov - Merčep je MVP Final foura.

Jacob nije jedini iz Dubrovnika. Naslov slavi i Luka Karaman. Još jedan bivši Jugaš. I on je otvorio šampanjac, kao i Zagrepčanin Marin Dašić, bivši igrač zagrebačke Mladosti i hrvatski reprezentativac. USC je u finalu dobio Stanford sa 14:12, te prekinuo post dug četiri godine. Merčep je prošle godine igrao Sveučilištu San Jose, a nakon toga mu je stigao poziv iz Los Angelesa. USC je pogodio s dovođenjem Dubrovčanina. Nema dileme.

- Za nas smo slavili nakon dugo vremena i vrlo frustrirajuće četiri godine – prenose američki mediji izjave vodstva USC-a, te napominju kako je 14 pogodaka u finalu izjednačenje drugog najboljeg napadačkog učinka u jednom finalu. Samo je više pogodaka u finalu postigao Stanford kad je sa 17:6 dobio UC Irvine. Bilo je to daleke 1981. godine. Prije 37 godina.

U toj sjajnoj napadačkoj večeri USC-a Merčep je bio baš sjajan. Postigao je u odluci o prvaku čak pet pogodaka. USC je dan prije u polufinalu dobio UCLA s 8:7. Ukupno su Merčep, Karaman i ostali dobili 30 od 33 utakmice ove sezone!

Stanfordu, koji naslov čeka od 2002. godine, UCLA, koja je branila naslov, te ostalima nije bilo druge nego čestitati USC-u na pobjedi, a Merčepu na laskavom naslovu najboljeg igrača Final foura!
16. travanj 2024 22:55