Vijesti Hrvatska i svijet

OČEKUJE SE I PORAST TEMPERATURA

PROMJENJIVO VRIJEME DO KRAJA TJEDNA Red kiše pa red sunca

OČEKUJE SE I PORAST TEMPERATURA
Stigla je najavljena promjena vremena koja je donijela jugo, a s njim i izražene pljuskove praćene grmljavinom. Prema najavama meteorologa od srijede bi se vrijeme trebalo smiriti pa će sljedećih dana oborine biti rijetke, vjetar slabiji, a temperatura postupno malo viša. 

U srijedu u Dalmaciji će biti sunčanih razdoblja, ali još može mjestimice biti prolazne kiše ili pljuska s grmljavinom, vjerojatnije prijepodne. Vjetar uz obalu slab do umjeren, na otvorenome moru i jak, većinom sjeverozapadni, pa će more biti malo do umjereno valovito, a na otvorenome, osobito prema jugu i valovito. Temperatura zraka ujutro od 7 do 12 °C, u unutrašnjosti 2 do 6 °C, a poslijepodne 14 do 17 °C, u unutrašnjosti 9 do 13 °C, piše hrt.hr.


Mjestimične kiše, pa i u obliku pljuska s grmljavinom vjerojatno će još biti i na jugu Hrvatske, prije svega u jutarnjim satima. No bit će i sunčanih razdoblja, osobito poslijepodne. Puhat će uz obalu umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, a na otvorenome jak sjeverozapadnjak pa će temperatura biti malo niža nego u utorak.


Na Jadranu do subote većinom sunčano uz slab vjetar i malo toplije. U subotu će zapuhati jugo, koje će postupno jačati. S jugom će stići i novo naoblačenje i povremena mjestimična kiša, gdjegod i obilnija, najprije na sjevernom Jadranu, od nedjelje i južnije. Temperatura zraka neće se osjetno mijenjati.
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

TRAGOVI POVIJESTI Dva bambina Male braće

TRAGOVI POVIJESTI Dva bambina Male braće
Stari je običaj slavljenja Božića uz jaslice koje je prvi napravio sveti Franjo Asiški za Božić 1223. u Grecciu ...
TRAGOVI POVIJESTI Dva bambina Male braće