Vijesti Hrvatska i svijet

STIGLA PROMJENA VREMENA

OGLAŠEN JE METEOALARM Bura okreće na jugo, pripremite se i na izraženije padaline

STIGLA PROMJENA VREMENA
Stigla je promjena vremena - anticiklonu s kojom je proteklih dana sa sjevera i sjeveroistoka stizao hladan zrak u ponedjeljak je 'potjerala' ciklona koja nam se u poslijepodnevnim satima (a negdje i ranije) približila sa zapadnog Sredozemlja. S njom nam je stigao topao i vlažan zrak, piše Slobodna Dalmacija.
 
 Meteorolozi predviđaju da će buru u Dalmaciji zamijeniti jugo, u noći na utorak već često jako i olujno pa će more biti i jače valovito. Nakon kratkog predaha od oborina danas sredinom dana, navečer stižu nove, zamjetno izraženije.
 
Na Jadranu i u predjelima uz njega uz lokalno izraženije pljuskove praćene grmljavinom past će i obilnija oborina, ponegdje i više od 70, na krajnjem jugu i više od 90 litara po četvornom metru.
 
U srijedu će utjecaj ciklone slabjeti, oborina će biti sve manje, a u nastavku tjedna izgledan je porast temperature.
 
Bit će, najavljuje DHMZ, umjereno do pretežno oblačno, tek u petak sa sunčanim razdobljima, osobito na Jadranu. Većinom bez oborine, no povremeno može biti rosulje uz sumaglicu i niske oblake ili malo kiše, osobito na istoku zemlje i na sjevernom Jadranu i to u srijedu. Umjerena i jaka bura na sjevernom Jadranu te jugo u Dalmaciji, postupno će slabjeti i okretati na sjeverozapadni vjetar. Malo toplije.
 
 
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku

Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku
Danas je u OŠ Ivana Gundulića obilježen Dan škole, a središnji događaj bila je svečana priredba kojoj su uz učen...
Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku