Vijesti Hrvatska i svijet

STIGLA PROMJENA VREMENA

OGLAŠEN JE METEOALARM Bura okreće na jugo, pripremite se i na izraženije padaline

STIGLA PROMJENA VREMENA
Stigla je promjena vremena - anticiklonu s kojom je proteklih dana sa sjevera i sjeveroistoka stizao hladan zrak u ponedjeljak je 'potjerala' ciklona koja nam se u poslijepodnevnim satima (a negdje i ranije) približila sa zapadnog Sredozemlja. S njom nam je stigao topao i vlažan zrak, piše Slobodna Dalmacija.
 
 Meteorolozi predviđaju da će buru u Dalmaciji zamijeniti jugo, u noći na utorak već često jako i olujno pa će more biti i jače valovito. Nakon kratkog predaha od oborina danas sredinom dana, navečer stižu nove, zamjetno izraženije.
 
Na Jadranu i u predjelima uz njega uz lokalno izraženije pljuskove praćene grmljavinom past će i obilnija oborina, ponegdje i više od 70, na krajnjem jugu i više od 90 litara po četvornom metru.
 
U srijedu će utjecaj ciklone slabjeti, oborina će biti sve manje, a u nastavku tjedna izgledan je porast temperature.
 
Bit će, najavljuje DHMZ, umjereno do pretežno oblačno, tek u petak sa sunčanim razdobljima, osobito na Jadranu. Većinom bez oborine, no povremeno može biti rosulje uz sumaglicu i niske oblake ili malo kiše, osobito na istoku zemlje i na sjevernom Jadranu i to u srijedu. Umjerena i jaka bura na sjevernom Jadranu te jugo u Dalmaciji, postupno će slabjeti i okretati na sjeverozapadni vjetar. Malo toplije.
 
 
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

TRAGOVI POVIJESTI Dva bambina Male braće

TRAGOVI POVIJESTI Dva bambina Male braće
Stari je običaj slavljenja Božića uz jaslice koje je prvi napravio sveti Franjo Asiški za Božić 1223. u Grecciu ...
TRAGOVI POVIJESTI Dva bambina Male braće