StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKOLONA SJEĆANJA

Udruga veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije odali počast poginulima u Vukovaru

Piše PSD.
19. studenog 2018. - 16:24
I ove godine Udruga veterana 4. gardijske brigade podružnica Dubrovačko-neretvanske županije organizirala je za članove i članove njihovih obitelji te prijatelje odlazak u Vukovar na obilježavanje 27. Obljetnice žrtve Vukovara u Domovinskom ratu.

Dan ranije posjetili su Đakovo i posebna mjesta pijeteta u Vukovaru a u nedjelju su sudjelovali u Koloni sjećanja od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. U deset sati u dvorištu vukovarske bolnice započeo je službeni program nakon kojeg je krenula Kolona sjećanja prema Memorijalnom groblju, u koju su se uključili i veterani 4.gardijske s njihovom velikom prepoznatljivom hrvatskom zastavom sa latinskim sloganom IN HOC SIGNO VINCES koji se nalazi i na ratnom grbu 4.gardijske brigade, zajedno sa veteranima 3.gardijske brigade iz Osijeka i suborcima iz Splita.

U moru ljudi iz cijele Hravtske i inozemstva najteže je bilo obiteljima koji još traže svoje najmilije. Na pojedinim kućama, i danas nakon 27 godina vide se ožiljci teških borbi za grad. Po dolasku na Memorijalno groblje državna izaslanstva položila su vijence kod spomen obilježja te je potom održana sveta misa zadušnica koju je predvodio mons. Egidije Ivan Živković, biskup iz Željeznog u austrijskom Gradišću.
25. travanj 2024 00:05