StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetI DO TOGA JE DOŠLO

Duborovčani pošli u Indiju govoriti o tome kako mi rješavamo probleme s gužvama

Piše DV
14. studenog 2018. - 12:03
Delegacija Grada Dubrovnika predvođena predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom u indijskom gradu Panaji sudjeluje u aktivnostima EU projekta International urban cooperation.
 
Radi se o projektu suradnje gradova iz Europske unije i gradova s ostalih kontinenata. Dubrovnik je kao partnera dobio Panaji u Goi, koji je slične veličine i gdje se nalazi i crkva sv. Vlaha, koju su Dubrovčani izgradili još 1563. godine.

Budući Goa kao turistička destinacija s oko sedam milijuna posjetitelja godišnje ima čitav niz problema s prometom i gužvama, teme razgovora dubrovačke delegacije i domaćina su projekti Smart city i Respect the city.

Prvog je radnog dana organiziran prijem za dubrovačku delegaciju u gradskoj vijećnici u Panaji. Uz većinu gradskih vijećnika iz Panajia te niz sektorskih voditelja, Dubrovčane je dočekala i zamjenica gradonačelnika Admita Sandesh Kerkar.

Održana su potom uvodna predavanja Gorana Cvjetinovića o motivima i načinu dolaska Dubrovčana u Gou u 16. stoljeću te o obnovi tamošnje crkve sv. Vlaha, a koja se uz inicijativu dr. Marije Radonić i potporu Grada Dubrovnika dogodila 2008. godine, te Alise Aliti Vlašić iz gradske razvojne agencije DURA-e o Dubrovniku danas u kontekstu turizma i projekta Smart city. Nakon toga su domaćini predstavili projekt rješenja prometa, javnog gradskog prijevoza i parkinga u užem gradskom centru Panajia te su predstavili modele prikupljanja i zbrinjavanja otpada.

U delegaciji Grada Dubrovnika su i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Katarina Doršner i zamjenik pročelnika za promet Ivo Cvjetković, koji će prezentirati iskustva Grada u projektima Smart city i Respect the city.

Projekt International urban cooperation u potpunosti je financiran iz fondova Europske unije.
18. travanj 2024 08:09