StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU DOGOVORU S VLADOM

SKORO 400 TISUĆA KUNA Županija uplatila sredstva za deblokadu računa Općine Lastovo

Piše PSD.
24. rujna 2018. - 15:13
Dubrovačko-neretvanska županija, u dogovoru s Vladom RH, uplatila je danas iznos od 395.000 kuna na račun Općine Lastovo, čime je račun Općine deblokiran i ona može nastaviti s urednim poslovanjem.

Napominjemo još jednom da je sadašnje općinsko vodstvo, premda nije odgovorno za ovu ovrhu, propustilo ograničiti ovrhu za iznos sredstava nužnih za funkcioniranje Općine, a koje je pravo imalo po članku 244. Ovršnog zakona. Time je nepotrebno ostavilo bez plaća djelatnice Dječjeg vrtića, vatrogasce i druge općinske službe, a Općina nije mogla plaćati nužne materijalne troškove.

Također naglašavamo kako je osiguranje urednog funkcioniranja Općine obveza njezinih izabranih tijela te ih pozivamo da tu svoju obvezu uredno ispunjavaju. Svjesni smo da nije jednostavno voditi jednu malu otočnu općinu, međutim u sličnoj su situaciji brojne manje općine u Hrvatskoj pa i u našoj županiji. Ako može 555 Gradova i Općina u Hrvatskoj uredno poslovati mora to moći i Općina Lastovo. Stoga pozivamo općinska tijela Općine Lastovo na odgovorno ponašanje na dobrobit Lastova, njegovih žitelja i gospodarstva.
19. travanj 2024 12:40