StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDUBROVAČKI GRADONAČELNIK MATO FRANKOVIĆ U RAVNOM

Potrebno je osigurati brz prelazak državne granice za lokalno stanovništvo

Piše DV
8. rujna 2018. - 14:00
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković prisustvovao je u petak svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Ravno koja je upriličena povodom Dana općine i blagdana Male Gospe, zaštitnice tamošnje župe i općine.

Franković je čestitao je Dan općine i blagdan Male Gospe načelniku Andriji Šimunoviću, svim njegovim suradnicima, vijećnicima i žiteljima općine smještene na krajnjem jugoistoku Bosne i Hercegovine, koja se značajnim dijelom proteže i duž dubrovačkog zaleđa.

-Osim što nas veže granica veže nas i hrvatsko jedinstvo - poručio je gradonačelnik Franković kazavši kako su brojni projekti koje je Grad Dubrovnik financijski pomogao u posljednjih godinu dana, poput dječjeg igrališta na Ivanici ili pomoći pri opremanju doma umirovljenika, jasan pokazatelj unapređenja suradnje i intenziviranja međusobnih odnosa između Grada i Općine, ali su i tek početak.

-Grad Dubrovnik je zainteresiran za stvaranje komunalnih preduvjeta, kvalitetne vodoopskrbe i kanalizacije, za stanovnike Ivanice koji u značajnom dijelu rade u Dubrovniku. Preduvjeti su to za daljnje naseljavanje ovog područja, ali i za zaštitu izvorišta Omble-  rekao je gradonačelnik Franković dodavši  kako je potrebno osigurati brz prelazak državne granice za lokalno stanovništvo. -Za to je potrebna suradnja ne samo nas na lokalnim razinama, nego i aktivna suradnja naših vlada -  ocijenio je Franković
20. travanj 2024 09:20