StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSREDIŠNJE OBILJEŽAVANJE

FOTO/VIDEO Proslava Oluje u Kninu 

Piše PSD.
5. kolovoza 2018. - 16:12

Budnicom ulicama Grada Knina u izvedbi Orkestra OSRH u nedjelju, 5. kolovoza počelo je središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Uz najviše državne dužnosnike i brojna visoka izaslanstva, dolaskom u Knin ovogodišnju proslavu vojno-redarstvene operacije Oluja uveličali su i predstavnici savezničkih i partnerskih zemalja, Sjedinjenih Američkih Država i Države Izrael.

Iz SAD-a na proslavi VRO Oluja sudjeluju zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general Jon Jensen i zapovjednik borbenog dijela zrakoplovstva Nacionalne garde Minnesote brigadir Christoper Blomquist te vojni izaslanik SAD-a u RH brigadir Robert Mathers s izaslanstvom.

Iz Države Izrael na središnjoj svečanosti u Kninu je direktor SIBAT-a general Michel Ben Baruch i zapovjednik Zrakoplovne baze Ramat David te vojni izaslanik Države Izrael u RH brigadir Harel Taggar s izaslanstvom.

Također, ovogodišnjoj proslavi nazoče i drugi vojni izaslanici iz savezničkih i partnerskih država akreditirani u Republici Hrvatskoj.

Povodom 23. obljetnice VRO Oluja u Zapovjedništvu Gardijske mehanizirane brigade upriličen je susret visokih državnih i vojnih dužnosnika s obiteljima poginulih branitelja i 100%-tnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata.

Svečani program na Trgu dr. Ante Starčevića počeo je polaganjem zajedničkog vijenca kod spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“, nakon čega su uslijedila prigodna obraćanja najviših državnih dužnosnika, a nastavljen je na Kninskoj tvrđavi. Na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice VRO Oluja u sklopu letačkog programa sudjeluju i izraelski borbeni avioni F-16 Barak

19. travanj 2024 03:15