StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSUFINANCIRANJE IZ EU

VRIJEDNI PROJEKTI Evo što će se raditi u općinama diljem Županije

Piše PSD.
24. svibnja 2018. - 12:36

Predstavnici devet općina i četiri grada Dubrovačko-neretvanske županije potpisali su ugovore za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne EU projekte ukupne vrijednosti 2,1 milijun kuna.

Radi se o 13 odobrenih projektnih prijedloga, a najveći iznos od 370 tisuća kuna namijenjen je Gradu Korčuli za rekonstrukciju zgrade “stare škole” na Dominču. Općina Mljet ovim projektom dobiva 300 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije uređenja obale u naselju Prožurska Luka, a po 180 tisuća kuna projektom je namijenjeno Općini Kula Norinska za izgradnju vatrogasnog doma, Općini Janjina za uređenje obalne šetnice u naselju Drače te Općini Ston za drugu etapu projekta revitalizacije Napoleonovog puta.

Općina Trpanj potpisivanjem ovog ugovora dobiva 170 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije infrastrukturne mreže u starom dijelu naselja Trpanj, a Grad Opuzen 150 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za projekt: “Izgradnja i uređenje Sportsko – rekreacijske zone u Opuzenu (sportski teren s pratećim objektom, parking prostor, pješačke površine, oborinska odvodnja, zelene površine, street workout park)”. Isti iznos, 150 tisuća kuna, potpisivanjem ovog ugovora dobio je i Grad Metković za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za poslovnu zonu.

Iznos od 130 tisuća kuna će Općina Orebić dobiti za projekt kanalizacijskog sustava Općine Orebić, odnosno izradu potrebne dokumentacije za potrebu projektiranja uređaja za pročišćavanje, dok je Općini Vela Luka odobreno 80 tisuća kuna za rekonstrukciju zgrade dječjeg vrtića Radost u Veloj Luci. Grad Ploče potpisivanjem ovog ugovora dobiva 70 tisuća kuna za sanaciju klizišta u ulici Petra Svačića u Pločama, a isti iznos dobiva i Općina Blato za izradu projektne dokumentacije dijela kanalizacijske mreže naselja Blato te Općina Smokvica za prethodne radove i izvedbeni projekt potpornog zida na Kolodvoru u Smokvici.

Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova održano je jučer u Hotelu Panorama u Zagrebu, a natječaj je provelo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s regionalnim koordinatorom Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA-om, čime su financijska sredstva prvi put spuštena na regionalnu, odnosno lokalnu razinu.

19. travanj 2024 06:45