StoryEditorOCM
ZabavaNOVOPEČENA VOJVOTKINJA OD SUSSEXA

MEGHAN MARKLE Očarana sam Gradom, Stradunom, Linđom i Korčulom

Piše PSD.
21. svibnja 2018. - 15:27

KAD JE Meghan Markle obrisala svoj blog The Tig, Hrvati su imali razloga za tugovanje, iako to tada nisu znali. S obzirom na milijun detalja iz života novopečene vojvotkinje od Sussexa koji su procurili u javnost, medijski izvještaji o njenom boravku u Hrvatskoj bili bi ogromna promocija za našu zemlje. No kako je obrisala blog, nitko se njime nije previše bavio, donosi Index.hr

No Meghan je zaista bila u Hrvatskoj, a o tome je pisala u postu koji je na blogu objavila 11. srpnja 2014. godine.

- Obilaženje otoka, plutajuće ljepote u Jadranskom moru stiješnjenom između Italije i Hrvatske, vrijedno je zlata (ili Kuna, ako ćemo ići po lokalnoj valuti). Počevši od srednjovjekovnog Dubrovnika, čija arhitektura na liticama i povijest oduzimaju dah, preko Korčule i Visa do Hvara pokazat će vam što dalmatinska obala nudi - spektakularna vina, svježe morske plodove, predivne zelene površine i slikovite stijene, malo noćnog života i naravno more ispred vaših nogu, započela je Meghan svoj opis odmora u Dalmaciji.

Potom nastavlja opisivati svaku pojedinačnu destinaciju koju je posjetila. Tako je u Dubrovniku posjetila Villu Dubrovnik koju opisuje kao luksuzni boutique hotel na liticama.

- Šetnja mramornim Stradunom, upijanje snage predivnog okruženja, zidine tvrđave (à la Igra prijestolja), lokalni kafići i restorani poredani u pješačkoj zoni starog Grada i plesna skupina Linđo koja pleše na otvorenim pozornicama. Uzmite ležaljku u kafiću Buza, gdje ćete moći gledati turiste i domaćine kako skaču s litica u more, savjetovala je Meghan.

Preporučila je večere u nekoliko restorana sa svježim morskim plodovima te poručila da se u hrani itekako osjeti da je Italija hrvatska susjeda.

Potom se prebacila na Korčulu, prenosi Index.hr

16. travanj 2024 08:23