StoryEditorOCM
DubrovnikPROMETNI PROBLEMI

GRADONAČELNIK NAJAVIO REPRESIJU Zonu oko Grada morat ćemo osigurati isključivo za stanovnike, jer onoga koji hoće raditi naopako ne možemo zaustaviti!

Piše DV
16. svibnja 2018. - 19:50

"Stanje na parkingu Tenis-Tabor je katastrofalno, stalno su parkirani taksisti, vrše ukracje, sve je puno i kombija, i onemogućuju parkiranje ljudima koji plaćaju mjesečne pokaze za upravo taj parking, koji tu žive. Bezbroj puta sam se pokušao sastati sa svim sudionicima, ne očekujem od vas odgovor, ali očekujem da se taj sastanak održi", rekao je za govornicom vijećnik Srđ je Grad Ljubomir Nikolić.

Gradonačelnik Franković rekao je kako su dosad već naplatili više od 500 kazni za ometanje prometa i zadržavanje na prometnim koridorima. Dok komunalni redar dođe, mora čekati 5 minuta prije nego napiše kaznu, a dotad taksisti krenu kružiti i nema mogućnosti za kažnjavanje. Vrte se u krug i ne možemo im ništa.

"Agencije nisu problem, nego divlji bookeri, isti oni s kojima se mučimo na Pilama, držali su znakove pa smo ih kaznili, sad drže ombrele pa smo i to kaznili, što je slijedeće? Morat ćemo zaposliti informatore grada! Sve je to divljaštvo, a tu nema partnera za razgovor, jer nisu to ozbiljne agencije ili ugostitelji, ovo su lovci u mutnome koji prepoznaju jedino kaznu koju misle da mogu izbjeći, ali ne mogu. Slavonci koji ovdje dođu su zavarani da rade na crno po Pilama, a imaju dovoljno legalnih poslova. Drugi su problem taksisti koji se žale da nemaju broj parking mjesta. Pa zar je itko predvidio da za taksiste treba bit 250 parking mjesta iza grada? Svi mislimo da taksiji moraju voziti, a ne stajati. Za građane smo 'skupi' parking iza Atlasa omogućili 15 minuta besplatno. U travnju 27 vozila je na tom parkingu iskoristilo tu mogućnost, od toga 90 posto je Uber, jedno je njihovo auto DU oznaka u travnju na pilama proveo 28 sati! Napravimo to za građane, zloupotrebljava se. Tražili smo za građane na tri mjesta zaustavljanje - opet se zloupotrebljava. Treba imat 100 puta veći represivni aparat da se to prestane zloupotrebljavati. A ljudi se istresaju na komunalne redare koji nam stalno davaju otkaze jer ne mogu više izdržat. Bio sam na Pilama, pa to što im govore, kako ih vrijeđaju, pa to je strašno! Naručili smo im kamere za prsa da spriječe buduće fizičko nasilje koje im se stalno događa. Morat ćemo zonu oko grada osigurati isključivo za stanovnike grada, jer drugačije ne može. Jer čovjeka koji hoće radit naopako ne možeš popraviti.", najvaio je gradonačelnik.
 

16. travanj 2024 19:45