StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoMATO FRANKOVIĆ U NEW YORKU

'Prvi opipljivi rezultati bit će vidljivi već ove sezone'

Piše DV
28. veljače 2018. - 16:24

U sklopu služenog posjeta Sjedinjenima Američkim Državama, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima u New Yorku je održao sastanak s predstavnicima udruženja Cruise Lines.
 Naime, gradonačelnik i suradnici u New Yorku su se sastali s predsjednikom Uprave CLIA-e te predsjednikom i izvršnim direktorom društva Carnival Corporation Arnoldom Donaldom, izvršnom direktoricom i predsjednicom CLIA-e Cindy D’Aoust te prvom potpredsjednicom ovog međunarodnog udruženja za strateško komuniciranje i istraživanje Megan King. 
Sastanak u New Yorku nastavak je razgovora započetih u Hamburgu u rujnu 2017. godine te prošlomjesečnog radnog sastanka radne skupine u Dubrovniku. Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio visokim predstavnicima CLIA-e na ozbiljnom pristupu i iskazanoj posvećenosti rješavanju problema s kojima se Dubrovnik kao destinacija susreće zbog velikog istovremenog priljeva gostiju s brodova na kružnim putovanjima.
Prvi opipljivi rezultati partnerskog odnosa, drže obje strane, bit će vidljivi već ove sezone, a čelnici CLIA-e izrazili su spremnost aktivno se putem svog PR ureda uključiti u inovativni projekt Respect the City kojim Grad Dubrovnik poduzima skup mjera i aktivnosti s ciljem održivog i odgovornog upravljanja destinacijom, što je zaokret u upravljanju koji predstavnici brodarskih društava u potpunosti podržavaju.  

19. travanj 2024 22:46