StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUČENICI, VI STE NA POTEZU

Otvoren natječaj ”Hrvatska kakvu želimo”

23. veljače 2018. - 14:09

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziralo je nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu ”Hrvatska kakvu želimo”. Natječaj je organiziran u sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.
Natječaj se provodi na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini u 4 kategorije:

1. likovni radovi učenika od I. do IV. razreda
2. literarni radovi učenika od I. do IV. razreda
3. likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda
4. literarni radovi učenika od V. do VIII. Razreda

Sudionici natječaja su učenici osnovnih škola koje su iskazale interes i do 8. veljače ove godine prijavile svoje sudjelovanje. Inače, u našoj županiji se prijavilo ukupno 19 osnovnih škola, a radove će zaprimati Regionalna razvojna agencija DUNEA, koja organizira i Županijski ocjenjivački odbor.

Kako doznajemo, rok za dostavu radova škola je 1. ožujka ove godine, nakon kojeg će Županijski ocjenjivački odbor odabrati najbolje među njima; po tri iz svake kategorije i do 15. ožujka dostaviti ih Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU zaključno za natječaj na nacionalnoj razini.

Recimo i to da će svi učenici koji sudjeluju u natječaju dobiti potvrde o sudjelovanju, a predviđena je i izrada slikovnice te kalendara za 2019. godinu s odabranim dječjim radovima.

20. travanj 2024 13:04