StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEUROPSKI ANTIKORUPCIJSKI URED "OLAF"

"OLAF" ODGOVARA Jesu li istraživali europski financiranu obnovu Zračne luke?

Piše DV
8. veljače 2018. - 17:38

Konferencija za novinare u Zračnoj luci Dubrovnik, na kojoj je sad već bivši direktor Roko Tolić predstavio novog, od Vlade izabranog direktora, a svog dugogodišnjeg zamjenika Frana Luetića, osim standardnih protokolarnih novinarskih pitanja i odgovora o nastavku poslovanja i uspjesima koje Zračna luka niže, iznjedrila je i pitanje o navodnoj istrazi o sumnjivim radnjama u europski kreditiranom projektu obnove Zračne luke.

Na pitanje je li pokrenuta kakva istraga o prijevari, korupciji i sličnim radnjama kod Europske komisije odnosno Europskog antikorupcijskog ureda - OLAF (European antifraude office), Tolić i Luetić odgovorili su kako istrage nije bilo. Glasine o sumnjivim radnjama kod ovako velikog projekta opsežnog financiranja kao što je obnova Zračne luke nisu prvi put 'prošetale' aerodromskim hodnicima, pa smo upravo od OLAF-a odlučili zatražiti i službeni odgovor na to pitanje.

"OLAF je proveo preliminarnu istragu i analizu dostupnih podataka koji se tiču ovog slučaja. Nakon analize, Ured OLAF-a je odlučio kako neće otvarati istragu, obzirom da za istražni postupak nije bilo opravdane sumnje, kao ni sumnje u prijevaru ili neregularnosti koje bi opravdale otvaranje istrage. Ipak, ako bi do OLAF-ovog ureda stigle nove informacije od potencijalno istražnog interesa, bit će analizirane." - odgovorili su iz Europskog antikorupcijskog ureda.

19. travanj 2024 23:50