StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetAMERIČKA POŠTA

PROSLAVA SVETOG VLAHA I U LOS ANGELESU Grličanje, barjaci, festanjuli... održana 27. Festa

Piše PSD.
6. veljače 2018. - 11:04

Tradicija je nastavljena. Kako na istočnoj obali SAD-a, u New Yorku, tako i na zapadnoj obali gdje je u Los Angelesu održana 27. Festa svetog Vlaha. Okupilo se u Hrvatskom centru svetog Ante u Los Angelesu oko 300 uzvanika iz cijele Kalifornije te se slavilo do kasno u noć. Među prisutnima je bilo i čejadi iz Grada (Ana Kralj, Mario Milutin….).

Po tradiciji, Festa je počela svetom misom i tradicionalnim grličanjem, a nakon toga su uzvanici u glavnoj dvorani Hrvatskog centra svetog Ante uživali u ribljim specijalitetima koje su pripremili vrsni domaći kuhari.

Program je otvoren procesijom barjaka uz zvuke himne svetog Vlaha. Ovogodišnji festanjuli u LA-u bili su Orsat Zovko i Ivica Simatović, koji su održali prigodne govore. Grupa pjevača - Izvor iz San Pedra, te dječja škola i folklorna skupina pri Crkvi svetog Ante su kao i uvijek do sada raspoložili nazočne pjevajući prigodne pjesme te zabalali Linđo. Sve prisutne je pozdravio svećenik Zvonimir Ćorić te hrvatski generalni konzul Siniša Grgić. Gitarist Mak Grgić je još jednom oduševio svojim nastupom, a isto tako pjevanjem i sviranjem Petra Tulić.

Pokrovitelj Feste bila je zaklada Libertas Foundation koja je sav prihod donirala u dobrotvorne svrhe (tv).

25. travanj 2024 06:51