StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSAVJET VOZAČIMA: AKO NE MORATE, NE IDITE

Zbog sudskog postupka Herceg Novi u blokadi, kilometarske kolone

Piše PSD.
5. veljače 2018. - 17:15

Zbog sudskog postupka Vladimiru Roganoviću, pripadniku Kavčanskog klana i crnogorskog podzemlja, Herceg Novi je u blokadi a stvorene su i kolone na Jadranskoj magistrali tako da se čeka 45 - 60 minuta.  
Kako javlja lokalni Radio Jadran, policija i komunalni redari vozila preusmjeravaju tako da je JTC kao glavna prometnica zakrčena.

Inače, Roganović je početkom siječnja izručen Crnoj Gori nakon što je zbog falsificiranja isprava odslužio osam mjeseci zatvora u Srbiji. U Herceg Novom mu se sudi zbog lažne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u lokalnoj diskoteci, a po ranijoj presudi će služiti vremensku kaznu zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

Dobro upućeni u prilimke podzemlja na istoku bivše države kažu da je Vladimir Roganović bio optužen da je srpnja 2009. u Herceg Novom ubio Marka Vesnića koji je bio vođa “delija”, kako se nazivaju navijači Crvene Zvezde. Zbog toga je neko vrijeme bio i u crnogorskom zatvoru Spuž, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen krivice. 

Podsjetimo, prije osam mjeseci je njegov brat Duško stradao u eksploziji podmetnute eksplozivne naprave u njegovom vozilu dok je prolazio nedaleko Autobusnog kolodvora Herceg Novi. napad je preživjeo, ali je u stravičnoj eksploziji ostao bez obje noge. Crnogorski mediji javljaju kako "je eksploziv bio postavljen u blizini vozačevog sjedišta te sve ukazuje na to da je egzekutor čekao i posmatrao njegovo kretanje" a policija Crne Gore tvrdi kako iza te eksplozije "stoji ozbiljna organizirana kriminalna grupa". Sve se poromatra i kroz aktualni sukob pripadnika podzemlja odnosno pripadnika dvaju vodećih kriminalnih organizacija Crne Gore, Kavačkog i Škaljarskog klana. U njigovim sukobima je 2016. u samo mjesec dana likvidirano osam osoba dok su četiri osobe teško ozlijeđene.

24. travanj 2024 05:35