StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKINESKI VELEPOSLANIK IZNENAĐEN ŽALBAMA

Hu Zhaoming: većinu supermostova u svijetu napravile su kineske tvrtke, i Pelješki ćemo napraviti kako treba!

Piše DV
29. siječnja 2018. - 21:53

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Hu Zhaoming na konferenciji za novinare u prostorijama ambasade u Zagrebu obećao je kako će kineska kompanija CBRC Pelješki most napraviti kako treba, piše Jutarnji.

"Kineske tvrtke poznate su po kapacitetima za izgradnju mostova, a to što je izgradnja najvažnijeg mosta u Hrvatskoj, onog koji će povezivati kopno i otok Pelješac, povjerena kineskoj kompaniji, jako je dobar odabir. Većinu supermostova u svijetu izgradile su kineske tvrtke. Mogu obećati da ćemo i ovaj napraviti kako treba - izjavio je Hu Zhaoming. Žalbe ga, dodaje, nisu iznenadile, ali je iznenađen razlozima žalbe - dampinškim cijenama.

"Takve optužbe su neutemeljene. Ponudili smo cijenu od dvije milijarde kuna, a procijenjeno je da radovi stoje 1,8 milijardi kuna - izjavio je Hu Zhaoming, objašnjavajući kako kineska tvrtka ni u jednom trenutku nije skrivala vlasničku strukturu pa mu je čudno što se tek sad povlači pitanje državnog vlasništva u njoj. Imamo dobru suradnju s Austrijancima i Talijanima, tamo nije bilo nikakvih problema s našim tvrtkama, a u Hrvatskoj žele problem - izjavio je kineski veleposlanik.
 

18. travanj 2024 09:31