Vijesti Hrvatska i svijet

EPIDEMIJA TEK STIŽE

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno 188 oboljelih od gripe

EPIDEMIJA TEK STIŽE

U Hrvatskoj je, zaključno sa 7. siječnja 2018., službeno registrirano ukupno 3845 oboljelih od gripe, od čega je najviše prijava  stiglo u 1. tjednu 2018.

Navedeno upućuje da se nalazimo u uzlaznoj fazi epidemije gripe te je za očekivati da će se plato epidemije u trajanju od nekoliko tjedana postići tijekom veljače, nakon čega će broj oboljelih postupno padati, javlja Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Najveći broj oboljelih bilježi se na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

U prvom tjednu 2018. u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 188 oboljelih, dok je broj prijava gripe ukupno u sezoni 2017/18 za našu županiju na dan 7. siječnja 2018. iznosio 327.

Kao i prethodnih sezona, najveća je incidencija gripe u djece u dobi od 5 do 14 godina i mlađe djece u dobi od 0 do 4 godine, a najmanja u osoba u dobi od 65 godina i starijih. Hrvatski zavod za javno zdravstvo je za ovu sezonu osigurao 280.000 doza trovalentnog sezonskog cjepiva protiv gripe. Količina cjepiva je procijenjena na temelju odaziva na cijepljenje u prethodnoj sezoni (2016./2017.). Građani se mogu, kao i ranijih godina, cijepiti kod izabranog liječnika i u pripadajućem zavodu za javno zdravstvo. U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo se cijepljenje protiv gripe provodi svaki radni dan od 8:30 do 15:30.
 

Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Vozio vepra na prtljažniku

Vozio vepra na prtljažniku
Na benzinskoj stanici u Neumu neobičan prizor - pravi pravcati vepar na prtljažniku starog mercedesa. Očito da z...
Vozio vepra na prtljažniku

Najnovije