Vijesti Hrvatska i svijet

PILOT PROJEKT

DURA postala dio mreže poduzetničkih potpornih institucija

PILOT PROJEKT

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Odluku o odabiru poduzetničkih potpornih institucija za sudjelovanje u pilot projektu „Razvoj Mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“ čiji je Javni poziv za iskaz interesa objavljen dana 11. srpnja 2017. godine.

Svrha Poziva je jačanje ponude profesionalnih usluga MSP-ovima diljem Hrvatske (na istoj razini kvalitete), kako bi se osigurala integrirana pomoć MSP-ovima u svim stupnjevima razvoja, prilagođena njihovim potrebama, te kako bi se smanjila asimetrija informacija (pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama).
Na Javni poziv je interes iskazalo čak 66 poduzetničkih potpornih institucija, a DURA je izabrana među 20 institucija koje ulaze u Mrežu PPI-a, te je na taj način klasificiran kao najbolje rangiran PPI u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Odabir poduzetničkih potpornih institucija vršio se na temelju dva opća kriterija:
– uravnotežen regionalni razvoj (odabir po županijama temeljem dodijeljenih bodova)
– izvrsnost (odabir na razini RH temeljem dodijeljenih bodova).

Projektom Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) za pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP utječe se na povećanje konkurentnost hrvatske ekonomije kroz razvoj učinkovitih potpornih institucija koje će svojim djelovanjem stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja i povećati mogućnosti rasta i održivosti poduzeća, naročito onih koja nastaju kao tzv. «start-up» poduzeća utemeljena na znanju, rezultatima znanstvenog istraživanja i korištenju novih tehnologija.

Cilj projekta je jačanje ponude profesionalnih usluga diljem Hrvatske putem umreženih PPI-jeva, kako bi se osigurala integrirana pomoć MSP-ovima u svim stupnjevima razvoja, prilagođena njihovim potrebama, te omogućio  ujednačen pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama.

Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Vozio vepra na prtljažniku

Vozio vepra na prtljažniku
Na benzinskoj stanici u Neumu neobičan prizor - pravi pravcati vepar na prtljažniku starog mercedesa. Očito da z...
Vozio vepra na prtljažniku

Najnovije

Ivana i Maris "pomele" sve nagrade

Ivana i Maris "pomele" sve nagrade
Tete iz vrtića Gruž i ove su godine organizirale već tradicionalno druženje povodom sv. Josipa, sveca poznatog k...
Ivana i Maris "pomele" sve nagrade