StoryEditorOCM

Praljak popio otrov nakon što mu je potvrđena presuda?!

Piše jutarnji.hr/DV
29. studenog 2017. - 13:11

"Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presud", rekao je Slobodan Praljak nakon izricanja presude u Haagu, a potom podigao malu čašicu i nešto popio.

Prevoditeljica je rekla da je Praljak izjavio "da je popio otrov".

 - Odvjetnici su viknuli sa se prekine čitanje jer im je on rekao da je popio otrov. Sudac je zabranio da se iznese čaša iz koje je Praljak pio - piše jutarnji.hr.

Praljku je potvrđena presuda od 20 godina. Jednako tako, presuda od 25 godina zatvora potvrđena je Jadranku Prliću i 20 godina Brunu Stojiću.

Slobodan Praljak rođen je u Čapljini 2. siječnja 1945. Umirovljeni je general pukovnik Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, bio je predstavnik Ministarstva obrane RH u Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni i Hrvatskom vijeću obrane te načelnik Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane tijekom 1993. godine.

Praljak je 1970. diplomirao na Fakultetu elektrotehnike u Zagrebu, potom 1971. filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a godinu kasnije režiju na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu.

16. travanj 2024 10:11