StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVO RADNO MJESTO

MACAN U VLADI Plenković zvuči pametno, ali ga raja ne konta

Piše DV
25. studenog 2017. - 17:38

Stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan u velikom intervjuu za portal Klix.ba potvrdio je da je izvjestan njegov ulazak u Vladu Andreja Plenkovića, u kojoj bi radio kao njegov savjetnik za medije, donosi Jutarnji.
- To je prilično izvjesno, ja sam dao svoj pristanak i sad je na Vladi da realizira taj dogovor. Meni je to profesionalno izazov, ja sam već bio u vladi Ivice Račana i isti su bili motivi. Shvatite da netko radi posao koji bi mogao promijeniti državu dugoročno na bolje, a loše komunicira svoje poruke. Račan većinu svojih stvari nije iskomunicirao. Danas se neće nužno svi sjetiti da su on i Čačić napravili autoceste o kojima svi pričaju. On je imao tu hrabrost i viziju, ali to nije vezao za sebe jer je smatrao da to radi za Hrvatsku. Kad ste političar, rezultat morate vezati za sebe, jer ako to vi ne učinite, vezat će netko drugi, rekao je Macan.
Za Plenkovića kaže da je vrhunski potencijal, školovan diplomat koji je prošao sve faze posla, zna kako sustav funkcionira, ali da ipak ima problem.
- On je potpuno u rječniku Europskog parlamenta koji je primjeren parlamentu, ali nije običnom čovjeku. Kad on kaže "potrebna je dodatna edukacija", "požar je atraktivan" ili kad upotrebljava izraze kao što su konvencije, ..., ili bilo što primjenjivo u Europskom parlamentu to ovdje nikom ništa ne znači. Često samo prevede s engleskog. Zvuči pametno, ali raja ne konta što je majstor htio reći. Kad ga ne shvate, onda ga dožive kao bahatog, pojasnio je Macan, dodajući kako Plenković mora govoriti jednostavnije jer ga dio građana ne razumije.
 

19. travanj 2024 08:46