StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHSS PREDSTAVIO SMJERNICE NOVOG PROGRAMA

KREŠO BELJAK I VIDO BOGDANOVIĆ Dubrovnik se razmahuje brojkama, a mladi odlaze

Piše PSD.
19. studenog 2017. - 14:06

'Aktualna politička situacija u Dubrovniku, Dalmaciji i ostatku Hrvatske' bila je tema današnje konferencije za medije koju su održali predsjednik HSS-a Krešo Beljak, i Vido Bogdanović, predsjednik Gradske organizacije HSS-a Dubrovnik.

Medijima se prvo obratio Krešo Beljak koji je govorio o smjernicama za izradu novog programa Hrvatske seljačke stranke.

'Pred nama su unutarstranački izbori. U zadnjih godinu dana smo doživjeli brojne turbulentne stvari, i posljednjih godina je u padu, ali dolaskom nove postave na čelu sa mnom, stranka je doživjela zaokret na bolje. Izradu novog programa smo kolokvijalno nazvali 'Novom republikom' jer smatramo da je ovom političkom modelu koji je trajao od 1990. došao kraj', rekao je uvodno Beljak, te pritom naveo brojne probleme u državi najviše se osvrnuvši na odlazak mladih iz države.

Beljak je poručio da živimo u prošlosti, ali da HSS ne želi više tako živjeti, te će u svom programu ponuditi modernu koncepciju politiku koja podrazumijeva promjenu političkog sustava, izvornog sustava i cikličkog upravljanja državom, problem administrativnog upravljanja državom koji je prebukiran parazitima i neradnicima i ljudima koji su na državnim plaćama, a ništa ne pridonose.

Predsjednik GO HSS-a Dubrovnik Vido Bogdanović je poručio da su toliko stjerani u kut, ili kako bi rekli u Dubrovniku, u kantun.

'Nemamo više prostora za koristiti razne mikro i makroekonomske financijske načine ocjenjivanja stanja u društvu. Ostala je samo jedna mjera za ocjenjene stanja, a to je raspoloženje mladih i ambicioznih ljudi. Oni su nažalost rekli ne ovakvom sustavu i ovakvoj državi i oni nažalost odlaze', rekao je Bogdanović, te dodao:

'Bez obzira na zastave, himne, parade, mimohode, tenkove i avione - jedina mjera i pokazatelj stanja ove države jest stanje mladih i njihovo raspoloženje i na tome treba ležat budućnost ove države', poručio je Bogdanović koji je objasnio da cilj nije spriječiti odlazak maldih, već stvaranje uvjeta da ne odlaze i da se vrate svojoj državi, a da i drugi, bez obzira na nacionalost, dođu živjeti i raditi u Hrvatsku, i u Dubrovnik.

'Zašto Irci ne dolaze živjeti u nas? Imamo apsurdnu situaciju da jedan uspješni Dubrovnik toliko razmahuje samohvalom, brojevima noćenja, dolazaka, festivalima, noćnim klubovima i ne znam čime, ali imamo  činjenicu da u hrvatskom El Doradu pada broj stanovnika. Tko je tu lud, netko laže!', kaže Bogdanović i pita se ako je toliko prospiretno živjeti u Dubrovniku, zašto ljudi odlaze? TS

19. travanj 2024 04:03