StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIPREMITI KOSTIME ILI KIŠOBRANE?

Stiže drastična promjena vremena

Piše PSD Foto: ILUSTRACIJA
5. listopada 2017. - 23:51

Od grmljavinskih pljuskova najavljenih za utorak nije bilo ništa, ali kiše bi sutra ipak trebalo biti. 'zovu' ju ne samo Državni hidrometeorološki zavod i HRT nego i 'norveška prognoza' kojoj u zadnje vrijeme vjeruje sve više ljudi razočaranih u domaće prognostičare.

DHMZ kaže da će u petak nastupiti jača promjena vremena pa će na sjevernom i srednjem Jadranu biti obilnijih oborina. Osim toga, zapuhat će umjerena i jaka, krajem dana mjestimice i olujna bura. 

I Norvežani, točnije meteo portal yr.no, najavljuju kišni petak: kišiti bi trebalo početi već u jutarnjim satima, ali naoblaka će se izmjenjivati sa sunčanim razdobljima. U poslijepodnevnim satima jače će se naoblačiti i oborine će biti izraženije. Za razliku od domaćih meteorologa, strani nam ne predviđaju buru nego istočnjak, i to u početku dana sa skretanjem na sjevernoistočnjak, a kasnije na jugoistočnjak.

U subotu će, slažu se i domaći i strani prognostičari, doći do smirivanja vremena. Prema najavi HRT-a, na Jadranu se očekuje barem djelomice sunčano vrijeme, ali hladnije, a nova kiša moguća je na sjevernom dijelu u nedjelju. Bura koju najavljuju za petak do subote će oslabjeti.

Norvežani, pak, predviđaju da će bura zapuhati tek u subotu i da će biti lagana te sa skretanjem na istočnjak pa na zapadnjak. Što se tiče kiše, prema njihovoj najavi ne bi je trebalo biti, no bit će povremene lagane naoblake uz temperature oko 17-18.

Potpuno je drugačija prognoza za dubrovačko područje: yr.no mu predviđa sunčani petak i kišni vikend. Na zadarskom području u petak bi moglo pasti tek par kapi, a vikend će biti sunčan - u nedjelju neće biti niti oblačka - dok će na šibenskom području najsunčanije biti u subotu. U petak će biti lagane naoblake, ali u nedjelju će se sasvim naoblačiti.

24. travanj 2024 07:02