Vijesti Hrvatska i svijet

DAN POLICIJE

Što su policajci radili u vrtićima i školama?

DAN POLICIJE

U povodu obilježavanja Dana policije, tijekom proteklog tjedna policijski službenici posjetili su dječje vrtiće i osnovne škole na području županije gdje su, kroz druženje s djecom, pokazali opremu koju koriste u svakodnevnom radu i odgovarali na zanimljiva dječja pitanja. 

Tako je policijski službenik Postaje granične policije Metković, Petar Jakić, na prijedlog učiteljice, učenicima IV razreda Osnovne škole Opuzen održao predavanje na temu granična policija i granica RH te im pojasnio način prelaska državne granice, isprave potrebne za prelazak granice, a djeca su imala priliku vidjeti i krivotvorene putne isprave.

Osim njega, druženje s policijskim službenicima omogućili su i policijski službenici Policijske postaje Ston koji su na Trgu kralja Tomislava za djecu vrtića Ston izložili dio opreme koju koriste u svakodnevnom radu.

Dvije vrtićke skupine dječjeg vrtića Cavtat posjetili su policijski službenik Policijske postaje Gruda Martin Topalović i policijski službenik Interventne jedinice policije Toni Vučković. Kroz druženje s policijom djeca su saznala puno korisnih informacija o ponašanju u prometu s naglaskom na kretanju pješaka, ali i potencijalno opasnim situacijama, a djeca su imala priliku vidjeti i vozilo za prijevoz uhićenih osoba.

Policijski službenici Policijske postaje Korčula Ivica Dreno, Frano Fabris i Petar Aljinović upriličili su druženje s djecom dječjih vrtića Korčula i Anđeli Čuvari gdje su djeca saznala kako se sigurno kretati u prometu, a učenici i nastavnici OŠ fra Ante Gnječa u Pločama imali su priliku slušati zanimljivosti policijskog posla, ali i razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici policijske postaje Ploče, priopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Vozio vepra na prtljažniku

Vozio vepra na prtljažniku
Na benzinskoj stanici u Neumu neobičan prizor - pravi pravcati vepar na prtljažniku starog mercedesa. Očito da z...
Vozio vepra na prtljažniku

Najnovije

Radionica o prevenciji HIV-a

Radionica o prevenciji HIV-a
U dubrovačkom Interuniverzitetskom centru jučer je otvorena radionica o Kaskadi prevencije i liječenja HIV-a u o...
Radionica o prevenciji HIV-a