StoryEditorOCM
Crna kronikaZA POČINITELJEM SE TRAGA

ORUŽANA PLJAČKA NA GORNJEM KONALU Pljačkaš stavio pištolj djevojci u usta i ukrao novac iz kuće dubrovačkog ugostitelja

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto: Tonči Plazibat/HANZA MEDIA
12. rujna 2017. - 23:51

U popodnevnim satima, na Gornjem Konalu dogodila se oružana pljačka. Prema prvim neslužbenim informacijama razbojnik s pištoljem ušao je u kuću, te djevojci stavio pištolj u usta, zahtjevajući od nje da mu da novac. Nakon što je od djevojke uzeo za sada nepoznatu količinu novca, razbojnik se udalji automobilom sa mjesta događaja.

- Policija traga za nepoznatom muškom osobom koja je u popodnevnim satima, oko 18 sati, u području Gruža izvršila oružanu pljačku prilikom čega je otuđena još uvijek neutvrđena količina novca - potvrdili su nam iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Neslužbeno se doznaje da je vlasnik opljačkane kuće dubrovački turistički djelatnik u jahting turizmu, te suvlasnik dvaju ugostiteljskih objekata u Širokoj ulici i Ulici Od puča. U vrijeme razbojstva nije se nalazio u Dubrovniku, već u inozemstvu zbog poslovnih obveza koje su ga odvele do Francuske. Napadnuta M.S. navodno je njegova djevojka s kojom živi u zajedničkom kućanstvu, inače zaposlenica prestižnog dubrovačkog hotela.

Prema jednoj verziji događaja, razbojnik je pratio kretanje M.S. kako bi mogao lakše pristupiti stanu, dok druga kaže kako je predvečer mirno pozvonio na vrata kuće te potom nasrnuo na djevojku s pištoljem.

Predio Gruža nakon razbojstva dugo je bio pod policijskom blokadom, a na cesti su pod posebnom prismotrom bili automobili marke VW.
 

18. travanj 2024 14:05