Vijesti Hrvatska i svijet

ODLAZAK GLUMAČKE LEGENDE

Preminuo Ljubiša Samardžić, rado je dolazio u naš grad

ODLAZAK GLUMAČKE LEGENDE

Preminuo je slavni glumac Ljubiša Samardžić u 81. godini života.Ljubiša Samardžić rođen je 1936. godine u Skoplju. Bio je dijete iz rudarske obitelji. U srednjoj školi povremeno je radio kako bi uzdržavao obitelj.
Studirao je pravo, a potom je prešao na Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu. Debitirao je na filmu 1961. godine, gdje je igrao u ostvarenju "Igre na skelama".
Ostvario je zapažene uloge u brojnim filmovima, kao što su "Bitka na Neretvi" (Novak), "Valter brani Sarajevo" (Zis"), "Bombaši" (Kovač), "Sutjeska" (Stanojko), "Ljubavni život Budimira Trajkovića" (Vojislav Voja Trajković)...
U bogatoj televizijskoj karijeri glumio je u serijama “Vruć vetar”, “Povratak otpisanih”, “Kuda idu divlje svinje”, “Bolji život”, “Policajac sa Petlovog brda”, “Jesen stiže, dunjo moja”.
Bio je oženjen za Mirjanu s kojom je bio 50 godina u braku.Upravo su pedesetu godišnjicu braka proslavili u Dubrovniku. Dolazio je često u naš grad gdje je provodio mnogo vremena posebno u ljetnim mjesecima.

Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Vozio vepra na prtljažniku

Vozio vepra na prtljažniku
Na benzinskoj stanici u Neumu neobičan prizor - pravi pravcati vepar na prtljažniku starog mercedesa. Očito da z...
Vozio vepra na prtljažniku

Najnovije