StoryEditorOCM
Kultura68. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

KONCERT BOŽA VREĆA Sevdah ispunio Knežev dvor

Piše B.Lucić Foto: Željko Tutnjević
10. kolovoza 2017. - 10:32

Uz pratnju Đela Jusića Jr. na klaviru i violinistice Aleksandre Pereule Božo Vrećo održao je u sklopu 68. Dubrovačkih ljetnih igara koncert u atriju Kneževa dvora.

Ulaznice za koncert posljednjih dana su bile toliko tražene da su uvedena i dodatna mjesta.

Božo Vrećo jedan je od najzanimljivijih interpreta sevdaha novijeg doba, a New York Times ga je opisao kao „čovjeka anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše“. Na ovom koncertu u Dvoru, za kojim vlada veliki interes publike, Vrećo je uz tradicionalne sevdalinke izveo i one autorske. Jedini je koji i dalje piše i stvara sevdalinke, čime je popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke. Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a po struci je magistar arheologije.

U nekoliko je navrata javno izjavio da je njegova najveća iskopina bila upravo sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom Pandora. Uskoro izlazi i njegov peti album, Božo Vrećo- live in Paris, snimka live koncerta iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

24. travanj 2024 10:17